fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘDominic Fritz: Suntem pregătiți să preluăm Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor

Dominic Fritz: Suntem pregătiți să preluăm Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat luni că a transmis Secretariatului General al Guvernului documentaţia necesară pentru preluarea în administrare a Spitalului CFR din oraş, acesta fiind ultimul pas administrativ înaintea luării unei decizii finale privind transferul.

„La finalul săptămânii trecute, am transmis la Guvern o documentaţie complexă şi angajamentul nostru clar să preluăm spitalul. Avem capacitatea să facem investiţii şi să atragem fonduri europene. În ultimii doi ani, Primăria Timişoara împreună cu spitalele din subordine am atras deja 150 milioane lei fonduri europene care în următorii ani vor însemna condiţii şi servicii medicale de calitate ridicată pentru timişoreni şi pacienţii din regiune. Sper ca ministerul să ia o decizie în favoarea timişorenilor şi să transfere spitalul către primărie, pentru a-l include şi pe acesta în fluxul de modernizare şi atragere de bani europeni. Este anacronic să avem un spital în subordinea unui minister care nu are legătură cu domeniul sănătăţii, când nevoile sistemului medical local sunt aşa de mari”, a transmis primarul Dominic Fritz. 

Consiliul Local a aprobat decizia unei eventuale preluări a Spitalului CFR de către municipalitate în 27 decembrie 2022, iar Guvernul a publicat anunţul privind criteriile care trebuie îndeplinite de instituţiile care solicită transferul spitalelor CFR în 14 iulie 2023.

La începutul lunii martie, primarul Dominic Fritz a participat, la Bucureşti, la o întâlnire cu premierul de atunci, Nicolae Ciucă, şi cu vicepremierul Sorin Grindeanu pe tema Spitalului CFR. Transferul Spitalului CFR ar trebui decis până la finalul acestui an.

Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara este în prezent în subordinea Ministerului Transporturilor. Are o capacitate de 212 paturi şi acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi şi servicii paraclinice în mai multe specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală. 

Primăria Timişoara are în subordine Spitalul Municipal de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu”.

Articole recente

Amplă acţiune de căutare a unui cetăţean ucrainean, dispărut în Munții Maramureșului

Operaţiunea a fost dificilă, întrucât nu se putea lua legătura cu bărbatul şi nici nu existau date certe cu privire la locul în are se afla.

Legea privind drepturile şi folosirea limbilor minorităţilor naţionale din Ucraina a fost revizuită conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale UE

Această formulă permite Ucrainei să excludă limba rusă – care este principala limbă a celei mai mari părţi a populaţiei în estul şi sudul ţării – de la recunoaşterea multor drepturi.

Peste 70.000 de vizitatori sunt asteptați la expoziția ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, de la Timișoara

Timp de aproape cinci luni, Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui 22 de sculpturi realizate de Constantin Brâncuși

Mai multe articole de același fel