fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUOrchestra Filarmonicii de Stat Sibiu revine la Agnita cu un concert simfonic...

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu revine la Agnita cu un concert simfonic de muzică de film

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzica filmelor preferate din toate timpurilor prinde viață în Pădurea Steinburg din Agnita. Timp de o oră și jumătate, împreună ne vom lăsa fascinați de magia poveștilor Disney pentru copii, ne vom amuza amintindu-ne comedii clasice așa cum sunt „Pantera Roz” ori „Marele blond”, vom simți pasiunea nemuritoarelor idile din „Dirty Dancing”, „Titanic”, „Tânăr și neliniștit”, cu ochii minții vom revedea soarele mediteranean evocat de „Zorba Grecul” și tarantela din celebra trilogie „Nașul”, dar vom porni și în noi aventuri cu titluri precum „Slumdog Millionaire”, „Game of Thrones”, „Pirații din Caraibe”.

Concertul este programat vineri, 22 septembrie, de la ora 18:00, în Pădurea Steinburg. Conducerea muzicală îi aparține tânărului dirijor Eduard Dąbrowski. Alături de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla solista Gina Sandu – nai. Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu și Primăria orașului Agnita, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

„Propunerea pe care artiștii Filarmonicii de Stat Sibiu o face publicului este o dublă provocare: să asculți un film pe care deja l-ai văzut sau să ți-l imaginezi ascultându-i, în premieră, coloana muzicală. În mod cert, experiența va fi una de neuitat, mai ales că Pădurea Steinburg asigură un decor excepțional pentru o seară ca-n filme, de neuitat!”, a declarat doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

„O scenă în mijlocul naturii și un public sincer și cald, de a cărui primire entuziastă sunt convins că vom avea parte și de această dată, ne-au convins să continuăm colaborarea noastră cu Primăria orașului Agnita. Vara trecută, am oferit acestei inimoase comunități primul concert al unei orchestre simfonice din istoria orașului, tot în Pădurea Steinburg. A fost o experiență inspirată și inspirantă pentru muzicienii Filarmonicii Sibiu, iar pe 22 septembrie îmi doresc să ne bucurăm de revedere și, de aceea, pregătim un program muzical dedicat tuturor generațiilor. Publicul din Agnita merită să (re)cunoască frumusețea nemuritoare a unor compoziții consacrate, fie că vorbim de filme de aventuri, romantice, drame sau chiar desene animate a căror valoare a trecut testul timpului. Mulțumim pentru invitație domnului primar Alin Ciprian Schiau Gull și suntem recunoscători Consiliului Județean Sibiu, care susține promovarea culturii în județul Sibiu prin astfel de manifestări”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Eduard Dąbrowski este un tânăr compozitor transilvănean, în portofoliul căruia se regăsesc deja numeroase coloane sonore de film. Stilul său compozițional reunește într-un mod original cultura răsăriteană și pe cea occidentală, generând un sunet cinematic pentru a accentua concepția regizorală și a dezvolta experiența marelui ecran.

Compozitorul a colaborat cu numeroși regizori și case de producție importante, fiind recunoscut pentru abilitatea sa de a reda esența poveștilor vizuale prin muzică. Are o experiență remarcabilă în diverse genuri muzicale, ceea ce îi permite să abordeze proiecte variate întotdeauna cu rezultate excepționale.

Este o deosebită plăcere și onoare pentru Eduard Dąbrowski să dirijeze pe scene prestigioase lucrările pe care le-a scris sau le-a orchestrat. Până în prezent, el a fost invitat la pupitrul orchestrelor simfonice din București, Sibiu, Craiova, Arad și Ploiești, precum și al orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța.

Cu o vastă experiență și o educație muzicală impresionantă, Gina Sandu a cucerit scena festivalului Classics for Pleasure din Piața Mare, în luna iulie, iar pe 22 septembrie își va demonstra talentul și pasiunea în fața publicului din Agnita.

Gina Sandu este absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală, specializarea Nai, din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, în anul 2006, și doctor în muzică din 2013, cu o lucrare deosebită despre transcripții pentru nai din muzica barocă, sub îndrumarea distinsei profesoare Liliana Rădulescu.

Studiile de nai le-a început în 1992, la Liceul de Arte „Tudor Ciortea” din Brașov, sub îndrumarea maestrului Victor Ionescu, iar ulterior și-a dezvoltat talentul și creativitatea în cadrul facultății, avându-i ca mentori pe profesorii Gheorghe Zamfir și Dalila Cernătescu.

Din anul 2004, predă naiul la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, unde ocupă în prezent funcția de director adjunct.

De-a lungul carierei sale, a lucrat cu numeroase orchestre și ansambluri, atât în țară, cât și în străinătate, concertând în locații prestigioase precum Carnegie Hall din SUA, Spania, Germania sau Austria. În 2010, a început o frumoasă colaborare cu Filarmonica Pitești, sub bagheta unor dirijori precum Mădălin Sandu, Constantin Grigore sau Tiberiu Dragoș Oprea.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/FilarmonicaSibiu

www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu

www.instagram.com/filarmonicasibiu

https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa

www.tiktok.com/@filarmonicadeStatSibiu

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel