fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘSoós Zoltán: Suntem al treilea municipiu reședință din țară care trece la digitalizarea...

Soós Zoltán: Suntem al treilea municipiu reședință din țară care trece la digitalizarea piețelor

Publicat în

spot_img
spot_img

„În viitor, încasarea taxelor și impozitelor în piețele agroalimentare din Târgu Mureș va fi digitală. Acest lucru va face ca administrarea să fie mai simplă și mai eficientă – fără documente scrise de mână. Prin acest nou mod de lucru în piețe, municipiul Tg. Mureș este al treilea municipiu reședință de județ, care trece la digitalizarea activității de încasare a taxelor și tarifelor în piețe”, spune Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Alături de Valer Ujică, Directorul S.C. Administrator Imobile și Piețe S.R.L., primarul Soós Zoltán a susținut joi, 7 septembrie, o conferință de presă pentru a anunța detaliile programul de digitalizare, implementat deja în cadrul piețelor din oraș, cu scopul de a facilita cele mai bune servicii atât operatorilor economici și producătorilor locali  dar și târgumureșenilor.

Piața a jucat întotdeauna un rol important în istoria orașului – fără ea, orașele, așa cum le cunoaștem astăzi, nu s-ar fi dezvoltat. Un oraș modern nu numai că își păstrează tradițiile prin dezvoltarea piețelor, dar se străduiește, de asemenea, să ofere servicii mai bune cetățenilor săi. Prin urmare, atunci când vorbim despre dezvoltarea orașului nostru, ne referim și la modernizarea piețelor sale”, a precizat primarul.

La nivelul fiecărei piețe este montat un monitor pe care este afișată diagrama pieței respective, modul de amplasare a meselor și a spațiilor comerciale. De asemenea pe fiecare masă este afișat codul QR care cuprinde numele și prenumele producătorului sau comerciantului, localitatea de domiciliu, atestatul de producător cu serie și număr și ce produse se comercializează.  Acest cod poate fi citit prin scanare de către cei interesați.”, Ujică Valer director SC Imobile și Piețe SA.

Nu în ultimul rând, primarul a anunțat că la nivelul autorității locale se află în lucru un studiu de fezabilitate pentru modernizarea integrală a Pieței Armatei.

In cadrul acestui proiect ambițios vom construi locuri de parcare la demisol și se va reînnoi și structura pieței, cu spații clar delimitate pentru agenții economici și în conformitate cu normele legale. Această piață funcționează din anii ’90 și în afară de câteva reparații minore și un gard urât… nu s-a mai făcut nimic de atunci. Promit că vom schimba asta! Oamenii care locuiesc acolo merită să li se reducă traficul, iar vânzătorii merită să aibă condiții de lucru decente după 30 de ani”, a declarat primarul Soós Zoltán.

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel

Prima implantare a unei inimi artificiale la un copil din România, realizată la Târgu Mureş

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat realizarea primei implantări a unei inimi artificiale la un copil din România, la o pacientă în vârstă de 17 ani