fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORCetatea Oradea găzduiește Zilele Culturii Slovace

Cetatea Oradea găzduiește Zilele Culturii Slovace

Publicat în

spot_img
spot_img

Zilele Culturii Slovace se vor sărbători, în perioada 15 – 17 septembrie, în Cetatea Oradea, marcând astfel şi Ziua Naţională a Republicii Slovace, a informat, vineri, Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR – Visit Oradea).

Potrivit comunicatului, evenimentul va debuta în data de 15 septembrie cu vernisajul expoziţiei „Frumuseţea în costum popular slovac”.

În ziua de 16 septembrie, cetatea va găzdui o serie de manifestări culturale precum dansuri şi cântece tradiţionale slovace, concursuri gastronomice, gătirea şi prezentarea unor produse culinare tradiţionale slovace, dar şi concerte, cu formaţiile „Cardas” din Abova şi „Kollarovci”, Slovacia.

În data de 18 septembrie, Zilele Culturii Slovace se vor încheia cu o slujbă religioasă în Biserica Romano-Catolică din cetate.

„Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România doreşte să mulţumească celor care au sprijinit de-a lungul timpului proiectele şi iniţiativele comunităţilor slovace din România, lansând invitaţia către toţi cei interesaţi să participe la activităţile din program,” se menţionează în comunicat.

Festivalul slovacilor este organizat de APTOR, Primăria Municipiului Oradea şi Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, cu sprijinul Departamentului pentru slovacii din diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei. 

Articole recente

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Ce au găsit în camion inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Mai multe articole de același fel

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

Protest spontan la Mina Băiţa din județul Bihor

Minerii de la Mina Băiţa, judeţul Bihor, au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre în şut, din cauză că promisiunile privind achitarea drepturilor salariale nu au fost respectate de angajator