fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVDemonstraţii, ateliere şi experienţe culinare inedite la Festivalul Medieval Râșnov

Demonstraţii, ateliere şi experienţe culinare inedite la Festivalul Medieval Râșnov

Publicat în

spot_img
spot_img

În perioada 7-10 septembrie 2023, Cetatea Râșnov va fi scena unui eveniment unic, care își propune să promoveze și să pună în valoare acest monument. Peste 40 de invitați speciali din Norvegia și alte țări europene vor participa la acest eveniment. Festivalul Medieval va fi o platformă de colaborare și schimb de bune practici a celor peste 40 de specialiști în management cultural și reconstituire istorică, care vor contribui la dezvoltarea unui set concret de acțiuni pentru implementarea planului de management al Cetății Râșnov după ce aceasta va fi redeschisă publicului larg.

”Festivalul Medieval Râșnov va aduce în prim-plan experiențe autentice din epoca medievală, oferind vizitatorilor o călătorie în timp. De la ateliere de meșteșuguri, la demonstrații de luptă, Festivalul Medieval va avea ceva de oferit pentru toată lumea.”, spune primarul Liviu Călin Butnariu.

Acest eveniment este o oportunitate excelentă pentru a descoperi frumusețea și istoria Cetatii Râșnov, precum și pentru a sprijini comunitatea locală.

Festivalul Medieval este organizat în cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, de către Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia .

Articole recente

Amplă acţiune de căutare a unui cetăţean ucrainean, dispărut în Munții Maramureșului

Operaţiunea a fost dificilă, întrucât nu se putea lua legătura cu bărbatul şi nici nu existau date certe cu privire la locul în are se afla.

Legea privind drepturile şi folosirea limbilor minorităţilor naţionale din Ucraina a fost revizuită conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale UE

Această formulă permite Ucrainei să excludă limba rusă – care este principala limbă a celei mai mari părţi a populaţiei în estul şi sudul ţării – de la recunoaşterea multor drepturi.

Peste 70.000 de vizitatori sunt asteptați la expoziția ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, de la Timișoara

Timp de aproape cinci luni, Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui 22 de sculpturi realizate de Constantin Brâncuși

Mai multe articole de același fel