fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUPerformance antidrog, în premieră, la Teatrul "Gong" din Sibiu

Performance antidrog, în premieră, la Teatrul „Gong” din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 11 septembrie, de la ora 18:00, în premieră absolută „Petrecerea Denisei” – un manifest antidrog creat pentru elevii de liceu. Acest performance va fi reluat marţi, 12 septembrie şi miercuri, 13 septembrie, tot de la orele 18:00, urmând să fie programat la cerere pentru grupuri organizate din licee pe tot parcursul stagiunii.

Cum putem face o poveste despre substanţe psihotrope şi tineri să fie cât mai aproape de adevăr? Simplu, îi lăsăm pe adolescenţi să o scrie. Textul spectacolului „Petrecerea Denisei” a fost generat în cadrul atelierului de scriere creativă, coordonat de scriitoarea Ana Maria Sandu, în luna mai la Sibiu . La atelier au participat opt elevi: Andrei Toma, Medeea Boca, Denisa Bîrţan, Sara Marin, Dragoş Drăghici, Andreea Bîrţan, Casiana Lup, Alexandra Cotelea, Mihaela Logrea, care au fost provocaţi să construiască o situaţie dramatică şi au dat viaţă celor şase personaje din poveste. „Atelierul de scris şi de descoperit texte, Paradisuri artificiale, a plecat de la ideea că în spatele ştirilor despre consumul de droguri sunt oameni, cu poveştile lor. În literatură, la fel ca în viaţă, nimeni nu e doar bun sau rău. Personajele sunt făcute din lumini şi umbre. Am descoperit împreună cum au scris scriitorii lumii despre stupefiante ca să fim mai atenţi la ce se întâmplă în jur. Şi la lumea de acum şi tentaţiile ei. Am vorbit despre tentaţii şi frici, despre limite şi pericole. Despre noi înşine şi cum ne raportăm la ispitele din jur.”, a declarat Ana Maria Sandu la finalul atelierului de la Sibiu.

Regizoarea Nicoleta Lefter a lucrat cu o echipă de tineri actori, plini de energie, care aduc pe scena Teatrului pentru Tineret din Sibiu o poveste cât se poate de actuală, alături de Oana Micu (consultant imagine scenică) şi Ştefan Baghiu (muzică). Spectacolul îşi propune să documenteze teribilismul şi pericolul la care se expun adolescenţii şi să vorbească despre cât de importantă e comunicarea şi încrederea dintre adulţi şi copii. Actorii Oana Brânzan, Andrada Oltean, Ania Petrean, Paul Bondane, Gabriel Muncuş şi Răzvan Omotă sunt Denisa, Casiana, Andreea-Raluca, Alex, Dragoş şi Andrei, şase tineri care într-un moment de slăbiciune pornit ca o distracţie, pierd controlul asupra vieţilor lor şi a celor din jur.

„M-aş bucura să vedem cât mai mulţi părinţi alături de adolescenţi, într-un dialog despre teatru şi lumea din jurul nostru. Fără a judeca sau a. da un verdict, spectacolul nostru oferă o alternativă pentru o campanie de conştientizare a riscurilor în rândul celor mai tineri. Sunt bucuros că Nicoleta Lefter a ales să revină la Sibiu, facilitând o întâlnire creativă efervescentă ce va redefini parcursul teatrului nostru.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Accesul la aceste reprezentaţii se face gratuit, în limita locurilor disponibile, iar fiecare reprezentaţie este urmată de o discuţie cu publicul. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi nu este recomandat celor cu vârsta sub 14 ani. Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenţiei de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing @ teatrulgong.ro. Vă rugăm să specificaţi numele dvs. şi numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentaţiei, iar confirmarea locurilor se face doar prin mesaj scris.

Articole recente

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

Mai multe articole de același fel