fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLFisuri la unul dintre pilonii viaductului de la Aciliu, de pe autostrada...

Fisuri la unul dintre pilonii viaductului de la Aciliu, de pe autostrada A1

Publicat în

spot_img
spot_img

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pregăteşte o expertiză a viaductului de la Aciliu, de pe autostrada A 1 Deva-Sibiu, dat în folosinţă în urmă cu un deceniu. Jurnaliştii de la Ziarul Unirea au scris că pe unul dintre pilonii de susţinere a podului, care este cel mai înalt viaduct de autostradă din România, au apărut fisuri. Oficialii CNAIR au precizat, însă, că nu sunt probleme de stabilitate a viaductului.

Ziarul Unirea a scris, sâmbătă, că viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, se află într-o stare avansată de degradare, pe unul dintre piloni observându-se crăpături şi desprinderi ale betonului.

„La nici 10 ani de la deschiderea circulatiei, viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1 Deva – Sibiu, este într-o stare avansată de degradare. Viaductul de la Aciliu se află pe lotul 3 al autostrăzii Orăstie – Sibiu, inaugurat cu «bâlbe» electorale, în anul 2014. El are o lungime de circa un kilometru şi o înălţime de 74 metri, fiind cel mai înalt viaduct de autostradă din România”, scriu jurnaliştii din Alba.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat, pentru News.ro, că este în pregătire o expertiză în ceea ce priveşte podul de pe A1, dând asigurări că nu sunt probleme în ceea ce priveşte stabilitatea construcţiei. 

„Ştiu că se pregăteşte acum o expertiză extinsă pe viaduct. Până la ora actuală, din ce ştiu, nu sunt probleme de stabilitate a viaductului. Dar trebuie sa vedem exact dacă şi ce probleme sunt în mod real ca sa putem interveni preventiv. În baza expertizei se va realiza o documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (D.A.L.I.) care va specifica toate lucrările necesare asigurării stării de viabilitate a viaductului”; a transmis, la solicitarea News.ro, oficialul CNAIR.

Sursa: news.ro

Articole recente

Amplă acţiune de căutare a unui cetăţean ucrainean, dispărut în Munții Maramureșului

Operaţiunea a fost dificilă, întrucât nu se putea lua legătura cu bărbatul şi nici nu existau date certe cu privire la locul în are se afla.

Legea privind drepturile şi folosirea limbilor minorităţilor naţionale din Ucraina a fost revizuită conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale UE

Această formulă permite Ucrainei să excludă limba rusă – care este principala limbă a celei mai mari părţi a populaţiei în estul şi sudul ţării – de la recunoaşterea multor drepturi.

Peste 70.000 de vizitatori sunt asteptați la expoziția ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, de la Timișoara

Timp de aproape cinci luni, Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui 22 de sculpturi realizate de Constantin Brâncuși

Mai multe articole de același fel