fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHOR15 operaţii de prelevare de organe la SJU Bihor, de la începutul...

15 operaţii de prelevare de organe la SJU Bihor, de la începutul anului

Publicat în

spot_img
spot_img

Echipele de medici ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor – Oradea au făcut, de la începutul anului, 15 operaţii de prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală, 45 de pacienţi fiind astfel salvaţi prin transplant. Ultima operaţie a avut loc duminică dimineaţă.

”Bihorenii salvează vieţi! 15 familii din judeţul Bihor au zis DA de la începutul acestui an şi astfel 45 de români pentru care transplantul era singura soluţie de a trăi au fost salvaţi! Întreaga noastră recunoştinţă şi toate gândurile noastre de mulţumire se îndreaptă către familiile pacienţilor aflaţi în moarte cerebrală, care au găsit puterea extraordinară de a oferi altor oameni o şansă la viaţă, de a dărui altor familii bucuria de a-i avea alături pe cei dragi”, au transmis oficialii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Aceştia au precizat că ultima operaţie la Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor – Oradea s-a încheiat duminică dimineaţă.

”Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal şi pentru alţi 2 care aveau nevoie de transplant cornee. Suntem profund recunoscători faţă de toţi cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donatori, familiile acestora, echipe medicale”, au mai transmis oficialii instituţiei citate.

Aceştia au transmis mulţumiri şi echipelor medicale implicate în această această activitate complexă şi încărcată de emoţii puternice.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel

Protest spontan la Mina Băiţa din județul Bihor

Minerii de la Mina Băiţa, judeţul Bihor, au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre în şut, din cauză că promisiunile privind achitarea drepturilor salariale nu au fost respectate de angajator