fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREPuţul cu apă termală şi gaze de la Supuru de Sus a...

Puţul cu apă termală şi gaze de la Supuru de Sus a fost închis cu beton

Publicat în

spot_img
spot_img

Puţul din localitatea sătmăreană Supuru de Sus, din care a ieşit apă termală cu gaze, a fost închis, la cinci zile de la erupţia acestuia, informează, luni, Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, pe durata celor cinci zile, la intervenţie au fost implicaţi în total 111 pompieri (15 ofiţeri, 77 de subofiţeri, 19 de soldaţi gradaţi profesionişti) şi peste 50 de poliţişti şi jandarmi, care au beneficiat de sprijinul echipajelor de cercetare chimică, biologică, radiologică, nucleară şi substanţe explozive (CBRN) Maramureş şi Timiş şi al Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgentă Ciolpani. Puţul a fost închis cu beton special.

„Structurile judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne au dovedit profesionalism şi dedicare. Apreciez munca în echipă şi faptul că, în mod deosebit, am reuşit prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare o bună coordonare, pe toate palierele, a intervenţiei. Cel mai important lucru este faptul că nu a fost afectată populaţia, nu am avut pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale”, a declarat subprefectul Altfatter Tamas.

Toată zona din jurul puţului a fost închisă, pe o distanţă de 800 de metri, în urmă cu cinci zile după ce în timpul unor lucrări de forare la un puţ au fost semnalate scăpări de apă termală şi gaze.

Subprefectul a explicat, într-o conferinţă de presă, că puţul aparţine de o benzinărie privată, iar în momentul unor lucrări a început să ţâşnească apă termală cu gaze.

„În imediata vecinătate a staţiei de benzină a existat un foraj din care a curs apă continuu, cu un debit foarte mic. Reprezentantul acestei societăţi a angajat o altă societate ca să cureţe acel foraj, probabil pentru a avea presiune mai bună. În momentul în care aceştia au intervenit, s-a degajat, pe lângă apă termală, nisip şi gaze naturale. Concentraţia acestor gaze variază, diferă, sunt momente în care concentraţia este mică, aproape de zero, şi sunt momente când această concentraţie creşte”, a spus Altfatter Tamas.

Activitatea staţiei de carburanţi din localitatea Supuru de Sus, care se află în vecinătatea locului de unde iese apă cu gaz metan, a fost sistată pentru înlăturarea riscurilor. 

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel