fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEAvertisment de la BNR: România nu mai poate suporta costurile administrative pentru...

Avertisment de la BNR: România nu mai poate suporta costurile administrative pentru 3.000 de comune

Publicat în

spot_img
spot_img

Dacă nu se intervine sever asupra cheltuielilor statului, acestea vor lua foc anul viitor – este avertismentul dur lansat de Eugen Rădulescu, consilierul guvernatorului BNR, conform digi24.ro

Acesta atrage atenția că ar trebuit tăiat în carne vie când vine vorba de administrația locală extrem de stufoasă. Multe primării nu își mai justifică existența pentru cei câțiva locuitori pe care îi mai au comunitățile păstorite.

Guvernanții susțin însă că astfel de reforme serioase nu se pot face pe final de mandat, problema e că nici după alegeri nu au reușit să se apuce vreodată de astfel de restructurări.

„În materie de cheltuieli, rezolvarea problemelor este extrem de dificilă, presupune refacerea întregii administrații publice. Ar trebui ca instituții întregi să dispară, ar trebui ca UAT-uri să dispară.  Avem 3.000 de comune, România nu mai poate suporta costurile administrative la 3.000 de comune, avem școli în mediul rural cu 10 elevi, au o clădire, au un director. Am o veste și mai proastă: Costurile bugetului, dacă nu se intervine se sever și serios asupra lor în viitorul an, vor lua foc”., spune Eugen Rădulescu, consilier al guvernatorului BNR.

Ioana Pop

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel

Emil Boc: Avem cel mai mare buget din istoria acestui oraș

Primarul Emil Boc a declarat, într-o conferinţă de presă, că municipiul Cluj-Napoca are, pentru anul în curs, cel mai mare buget din istorie, cifrat la 721 de milioane de euro.