fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREConturile online la CNPP se pot face cu o semnătură electronica calificată

Conturile online la CNPP se pot face cu o semnătură electronica calificată

Publicat în

spot_img
spot_img

Persoanele care doresc să beneficieze de serviciile electronice puse la dispoziţie de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) – vizualizarea vechimii în muncă, stagii de cotizare, viramente către Pilonul II, istoricul carierei etc. – pot face acest lucru prin crearea unui cont full online, fără deplasări suplimentare, dacă deţin o semnătură electronică calificată.

Prin comparație, în cazul persoanelor care semnează olograf, este necesară prezentarea personală cu cererea semnată la orice casă teritorială de pensii, împreună cu actul de identitate / documentele justificative.

Procedura de creare a unui cont online la Casa Naţională de Pensii, cu semnătură electronică calificată presupune completarea, semnarea şi transmiterea electronică a formularului de creare cont, astfel:

1. Completarea datelor de identificare: nume şi prenume, CNP, adresă de e-mail, informaţii din actul de identitate, adresa de domiciliu.

2. Solicitarea drepturilor de administrare oferite altor persoane (asigurați/ angajatori/ beneficiari), dacă este cazul, în baza unui document justificativ.

3. Introducerea codului CAPTCHA şi apăsarea butonului de finalizare formular.

4. Semnarea electronică a formularului cu un certificat calificat de semnătură electronică:

• se apasă butonul “Tipărire formular” și se salvează documentul în format digital (PDF) pentru a putea fi semnat electronic;

• se semnează cererea cu semnătură electronică calificată;

• cererea astfel semnată se transmite pe e-mail la orice casă teritorială de pensii, împreună cu actul de identitate în copie; constituie excepţie documentele justificative pentru fiecare persoană terţă, unde este necesară prezentarea acestora în original şi copie.

5. Aprobarea cererii de creare cont CNPP: cererea va fi procesată şi aprobată la nivelul casei teritoriale de pensii. În acest moment va fi transmis un mesaj de informare pe adresa de e-mail completată în cererea de creare cont, care va înştiinţa utilizatorul despre activarea contului şi posibilitatea setării parolei iniţiale.

Certificatul calificat pentru semnătura electronică poate fi achiziționat de la unul dintre furnizorii de servicii de  încredere certificați conform Regulamentului eIDAS. Spre exemplu, certSIGN pune la dispoziţie certificate digitale calificate de semnătură electronică, pe token sau în cloud, cu valabilitate de 1, 2 sau 3 ani.

Indiferent de mediul de stocare al certificatului digital, semnătura electronică calificată certSIGN poate fi obţinută 100% online, prin identificare video la distanţă, echivalentă cu prezenţa fizică. Acest proces complet digital poate fi parcurs de oriunde, fără deplasări suplimentare şi hârtii de depus. Sunt necesare doar cartea de identitate valabilă, un dispozitiv cu o cameră web funcţională şi un card pentru plata online.

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel

Semnătura electronică calificată la distanță a certSIGN este nativ integrată cu Adobe Acrobat Sign

certSIGN, companie românească de IT&C și un important producător de soluții criptografice din România, anunță integrarea Paperless – serviciul de semnătură electronică calificată la distanță al companiei – în platforma Adobe Acrobat Sign pentru semnarea de documente electronice.

Cum se pot proteja companiile mici și mijlocii de atacurile cibernetice

Am aflat de la Enis Arif, Manager de produs Servicii de Securitate certSIGN ce măsuri pot lua companiile pentru a se proteja împotriva amenințărilor cibernetice și ce prevede legislația în domeniu.