fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘEdiția a 17-a a Paradei Baloanelor cu Aer Cald, cea mai veche...

Ediția a 17-a a Paradei Baloanelor cu Aer Cald, cea mai veche din Transilvania, între 22 şi 24 septembrie, în apropierea localităţii mureşene Mătrici

Publicat în

spot_img
spot_img

”Între 22 şi 24 septembrie, va avea loc cea de-a 17-a ediţia a celei mai vechi parade cu baloane cu aer cald din Transilvania, Parada Baloanelor, care te aşteaptă într-o locaţie nouă, cu programe mai variate ca niciodată şi cu momente de neuitat. La eveniment vor fi prezente cincisprezece baloane cu aer cald, care vin atât din străinătate, cât şi din ţară. Ele se vor alinia de data aceasta în apropierea localităţii Mătrici, accesibilă uşor de pe drumul principal. Localitatea se află pe partea dreaptă a râului Mureş, la 28 de kilometri nord-est de Târgu Mureş şi la 5 kilometri distanţă de Dămieni”, anunţă marţi organizatorii.

Pentru a permite cât mai multor oameni să se bucure de această experienţă, organizatorii vor oferi două opţiuni de zbor în acest an: zbor liber – este necesară înregistrarea prealabilă (zborul durează între 20 şi 60 de minute); zbor ancorat – înscrierile pentru acesta se pot face doar la faţa locului (zborul durează între 5 şi 15 minute).

Zborul ancorat va avea loc în fiecare zi după ora 17,00, în cazul în care condiţiile de vânt sunt potrivite.

”Baloanele cu aer cald pot atinge înălţimi de până la 40 de metri şi oferă o vedere uimitoare asupra împrejurimilor localităţii”, spun organizatorii.

În cadrul evenimentului vor fi organizate un târg cu produse locale şi artizanale, spectacole de teatru de păpuşi, demonstraţii de dans, pictură pe faţă, parc de joacă, tombolă, concerte zilnice, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Accesul la eveniment este condiţionat de achiziţionarea unui bilet, care poate fi cumpărat la intrare, la preţul de 20 lei.

Articole recente

Amplă acţiune de căutare a unui cetăţean ucrainean, dispărut în Munții Maramureșului

Operaţiunea a fost dificilă, întrucât nu se putea lua legătura cu bărbatul şi nici nu existau date certe cu privire la locul în are se afla.

Legea privind drepturile şi folosirea limbilor minorităţilor naţionale din Ucraina a fost revizuită conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale UE

Această formulă permite Ucrainei să excludă limba rusă – care este principala limbă a celei mai mari părţi a populaţiei în estul şi sudul ţării – de la recunoaşterea multor drepturi.

Peste 70.000 de vizitatori sunt asteptați la expoziția ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, de la Timișoara

Timp de aproape cinci luni, Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui 22 de sculpturi realizate de Constantin Brâncuși

Mai multe articole de același fel

Tururi ghidate gratuite la Castelul Ugron din Zau de Câmpie

Participarea la turul de la Castelul din Zau de Câmpie este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă, primul tur ghidat fiind programat în 17 septembrie, de la ora 11,00, din curtea castelului.

Delgaz Grid începe testele la clienții casnici din Gornești, județul Mureș,  în proiectul utilizării hidrogenului drept combustibil

Potrivit unui comunicat de presă, compania a selectat în acest scop câteva zeci de clienţi care locuiesc în localitatea mureşeană şi care vor fi printre primii români care vor participa la acest proiect de importanţă naţională pentru viitorul încălzirii sustenabile din România.