fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘSpectacol inedit de muzică populară transilvană de Ziua Satului Românesc, la Muzeul...

Spectacol inedit de muzică populară transilvană de Ziua Satului Românesc, la Muzeul Satului din Baia Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Un spectacol inedit de muzică populară transilvană în aer liber va fi găzduit de Muzeul Satului din municipiul Baia Mare, a informat, marţi, managerul instituţiei, Monica Mare.

„În Satul de pe Dealul Florilor (locul de amplasare a muzeului – n.r.), în incinta Muzeului Judeţean de Etnografie şi Arta Populară Maramureş – Muzeul Satului, vom juca alături de primaşi, ceteraşi, horitori şi zâcalăi din cele patru ţări (zone etnografice – n.r.) din judeţul Maramureş. Ţara Chioarului: Dumitru Dobrican, Gabriela Ardusătan şi Vasile Pop; Maramureşul Voievodal: Fratii Chindriş alături de Anda Horoba şi Ghiţă Breban; Ţara Lăpuşului: Andreea Ghiţiu Bota, Bianca Latiş, Livia Neag Nistea, Mariana Cuşner, Florin Gherman şi Cornel Cupşa; Ţinutul Codrenesc: Radu Ciordaş, Antonia Mitre şi Dănţăuşi din Bicaz”, a spus Monica Mare.

Evenimentul programat să aibă loc pe 24 septembrie, de Ziua Satului Românesc, de la ora 14,00 este susţinut de Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”.

Articole recente

VIDEO | Iuliu Winkler: Există corupție în Parlamentul European, dar nu trebuie să generalizăm; Sunt practici condamnabile

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR/EPP) a declarat în podcast-ul ”Transilvania Vobește” de la Știrile Transilvaniei, că există corupție în PE, dar cei care au astfel de practici condamnabile sunt deferiți Justiției, care își face treaba cu brio.

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

Mai multe articole de același fel