fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEParchetul European anchetează achiziția ambulanțelor aeriene SMURD

Parchetul European anchetează achiziția ambulanțelor aeriene SMURD

Publicat în

spot_img
spot_img

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, investighează modul în care au fost cheltuiți banii europeni pentru cumpărarea a două ambulanțe aeriene, care vor fi folosite de SMURD.

Afacerea încheiată cu o companie americană a costat 30 de milioane de euro, însă statul român a acoperit doar 15% din preț, restul fiind din fonduri europene. Deocamdată nu sunt formulate acuzații împotriva cuiva, dar există suspiciunea unor fraude de milioane din fonduri europene.

”Confirmăm că în această dimineaţă Parchetul European, Biroul Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie şi Institutul Naţional de Criminalistică a efectuat percheziţii în cadrul unei investigaţii externe privind achiziţiile publice finanţate prin Facilităţii pentru redresare şi rezilienţă (RRF)”, a transmis, marţi, Parchetul European.

Procurorii au ridicat întreaga documentație a achiziției și au verificat dotările cu care cele două avioane au ajuns la București, în urmă cu aproape două săptămâni.

Articole recente

Peste 70.000 de vizitatori sunt asteptați la expoziția ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, de la Timișoara

Timp de aproape cinci luni, Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui 22 de sculpturi realizate de Constantin Brâncuși

Protest spontan la Mina Băiţa din județul Bihor

Minerii de la Mina Băiţa, judeţul Bihor, au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre în şut, din cauză că promisiunile privind achitarea drepturilor salariale nu au fost respectate de angajator

Pasagerul cu numărul 1 milion din acest an, pe Aeroportul Internaţional Timişoara, este arbitrul Ovidiu Haţegan

Arbitrul Ovidiu Haţegan, revenit acasă după ce a fost delegat la meciul de marţi seară FC Barcelona - Antwerp, din Liga Campionilor, a ajuns pe Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia ca pasagerul numărul 1 milion din 2023.

Mai multe articole de același fel