fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘProgram bogat la Timișoara, cu prilejul praznicului Sfântului Iosif cel Nou de...

Program bogat la Timișoara, cu prilejul praznicului Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș

Publicat în

spot_img
spot_img

Vineri, 15 septembrie, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, fost mitropolit al Banatului, ale cărui moaște se află în catedrala din Timișoara. Cu acest prilej a fost rânduit un program special de slujbe religioase, la care creștinii sunt așteptați pentru a-l cinsti pe ocrotitorul Banatului și pentru a sărbători al doilea hram al Catedralei Ortodoxe din Timișoara.

Totul va începe joi, 14 septembrie, în ziua Înălțării Sfintei Cruci, atunci când la ora 19 va fi oficiată Slujba Vecerniei urmată de litie, iar de la ora 21 este programată o procesiune cu racla în care se află Sfintele Moaște. La ora 22 va începe slujba de Priveghere ( Utrenie urmată de Sfânta Liturghie ).

Vineri, 15 septembrie, cu începere de la ora 3.30 vor fi citite Acatistul Sfântului Iosif și Acatistul Maicii Domnului Pantanassa, iar de la ora 7 va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu. Programul va continua cu Sfânta Liturghie de la ora 9.30, iar de la ora 18 va fi oficiată slujba Vecerniei. Ulterior, de la ora 21 va fi citit Paraclisul Sfântului Iosif.

Creștinii vor avea ocazia și sâmbătă să participle la un program bogat, care va începe dimineața la 7.30 cu Slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie. În a două parte a zilei, de la ora 16, va fi citit Acatistul Sfântului Iosif după care va fi oficiată Slujba Vecerniei urmată de litie. De la ora 19 cei prezenți în lăcașul de cult vor asculta un concert al Corului Catedralei, urmând ca seara să se încheie după ora 22 cu citirea Acatistului Sfântului Iosif.

În ultima zi, Duminică, Slujba Utreniei este programată la ora 7.30 și va fi urmată de Sfânta Liturghie, iar după-amiaza, de la ora 18.30 creștinii sunt așteptați la Slujba Vecerniei după care va fi citit Acatistul Sfântului Iosif.

Anul trecut mii de credincioși veniți din întreaga zonă de vest a țării au participat la slujbele religioase oficiate la Catedrala Mitropolitană din Timișoara cu prilejul praznicului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

Sursă foto: Ziarul Lumina

Articole recente

UBB, pe podium în clasamentul Times Higher Education

UBB pe podium în clasamentul Times Higher Education: 1001-1200 global (980 în componenta de cercetare) şi poziţia a treia (prima în relaţia cu industria) în ţară

Seri electronice la House of European Institutes din Timișoara

Performance & Workshop ale colectivului S ECTI VE, proiecție Ars Electronica

ANAF atenționează asupra unei campanii de mesaje false în numele său

Atenție la campania de mesaje false în numele ANAF, prin care se solicită achitarea impozitului aferent anului 2022

Ziua porţilor deschise la Castelul Degenfeld din Cuci / Kutyfalvi Degenfeld-kastély

Această zi are un scop caritabil, dar în aceeaşi măsură este dedicată familiilor, distracţiei şi relaxării.

Mai multe articole de același fel

„Atlasul Distanțelor” a apropiat trei școli de design în spațiul ARChA al UPT

Expoziția prezintă colaborarea a trei școli recunoscute, participante la programul Bright Cityscapes: FAUT - Facultatea de Arhitectură și Urbanism de la Universitatea Politehnica din Timișoara (RO), Atelierul Tehno-geografii de la Academia de Design Eindhoven (NL) și Atelierul Granițe și Teritorii din cadrul Facultății de Arhitectură a TU Delft (NL).