fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORRepetiție cu public, gomboți cu prune, dans și cântec la primul „Szigligeti...

Repetiție cu public, gomboți cu prune, dans și cântec la primul „Szigligeti Piknik”

Publicat în

spot_img
spot_img

Primul „Szigligeti Piknik”, organizat marți după-amiază pentru a marca începutul noii stagiuni teatrale, a început cu o repetiție cu public a spectacolului „Podul” și a continuat cu evenimente în aer liber în piațeta din spatele clădirii Teatrului de Stat.

            Publicul numeros a fost întâmpinat în Sala Mare a teatrului de Novák Eszter, directorul artistic al Trupei Szigligeti, care a prezentat, în linii mari, spectacolele planificate pentru noua stagiune. A menționat faptul că musicalul maghiar „Podul” este unul dintre cele mai îndrăgite piese ale iubitorilor de teatru din Oradea. Înainte de începerea repetiției, regizorul Tóth Tünde le-a vorbit spectatorilor despre viziunea sa. Trupa a prezentat două secvențe din „Podul” care va avea premiera sâmbătă, 16 septembrie. Publicul a răsplătit prestația actorilor cu ropote de aplauze. În încheierea repetiției, spectatorii au fost invitați să servească din gomboții cu prune pregătite de angajații teatrului – acest desert specific maghiar joacă un rol important în spectacol.

            În continuare, toți cei prezenți s-au deplasat în fața scenei amenajate pe piațeta din spatele teatrului. Directorul artistic al Trupei Lilliput, Botházy-Daróczi Réka, a prezentat mai întâi stagiunea planificată a trupei, apoi au urmat fragmente din câteva dintre producțiile lor deja cunoscute. Au urcat pe scenă și copiii din distribuția musicalului „Castelul din spini”, realizat în cadrul programului educațional al trupei. Kerekes Dalma și Imre Béla, șefii departamentelor de dans contemporan, respectiv dans popular ale Ansamblului Nagyvárad, au prezentat stagiunea trupei, apoi au urmat câteva momente artistice. La final publicul a fost invitat la dans împreună cu artiștii Ansamblului. În continuare au urcat pe scenă artiștii Trupei Szigligeti, care au încântat publicul cu un scurt spectacol despre rolul teatrului în viața noastră și au prezentat oferta de abonamente a instituției. Seara s-a încheiat cu un DJ set al actriței Trabalka Cecíla.

            În timp ce momentele artistice se desfășurau pe scenă, participanții se puteau răcori cu o înghețată, o limonadă sau un spritz. În schimbul completării unui chestionar haios, voluntarii teatrului le-au oferit copiilor câte un creion cu logo-ul Szigligeti. Cei mici au fost invitați, de asemenea, să încerce costumele de teatru și perucile puse la dispoziție de costumierii instituției.

Foto: Vígh László Miklós

Articole recente

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Ce au găsit în camion inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Mai multe articole de același fel

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

Protest spontan la Mina Băiţa din județul Bihor

Minerii de la Mina Băiţa, judeţul Bihor, au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre în şut, din cauză că promisiunile privind achitarea drepturilor salariale nu au fost respectate de angajator