fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘAu început lucrările pentru realizarea noului terminal de pasageri al Aeroportulului Internațional...

Au început lucrările pentru realizarea noului terminal de pasageri al Aeroportulului Internațional Maramureș

Publicat în

spot_img
spot_img

A fost predat către constructor amplasamentul pentru realizarea obiectivului de investiții ”Extindere și modernizare terminal pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș”. Acest moment marchează startul lucrărilor pentru realizarea construcției care va deservi ca terminal de pasageri.

Până la finalul anului 2023, terminalul va fi montat, urmând ca la jumătatea anului 2024 noul terminal de pasageri să fie deja funcțional.

Voi urmări îndeaproape întregul proces de construcție a acestui obiectiv de investiții vital pentru dezvoltarea Maramureșului. Aeroportul Internațional Maramureș este, practic, o poartă spre dezvoltare, care va contribui la creșterea economică a județului nostru”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Noul terminal va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp.

În 2022 a fost semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, iar anul acesta, în luna mai, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului terminal.

Compania Concelex a proiectat și va realiza acest obiectiv de investiții important pentru județul Maramureș. Este o companie cu antreprenoriat 100% românesc, care vine cu o expertiză în implementarea acestui tip de proiecte, având în portofoliu obiective de investiții în derulare, precum extinderea și modernizarea aeroporturilor “Aurel Vlaicu” din Timișoara și “Delta Dunării” din Tulcea.

Valoarea totală a proiectului este de peste 134 milioane lei, din care circa 96 milioane lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), peste 14 milioane lei finanțare nerambursabilă din bugetul național și circa 2 milioane lei cofinanțare eligibilă a Județului Maramureș.

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel