fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAConcurs inedit de recitare a poeziilor lui Petőfi Sandor la Biblioteca Orășenească...

Concurs inedit de recitare a poeziilor lui Petőfi Sandor la Biblioteca Orășenească din Cristuru Secuiesc

Publicat în

spot_img
spot_img

Biblioteca Orășenească din Cristuru Secuiesc, împreună cu Asociația Tinerilor din Transilvania anunță un concurs inedit de recitare de poezie cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Petőfi Sandor.

Oricine are dorința de a recita o poezie a marelui poet, o poate înregistra și apoi trimite înregistrarea pe o adresă de email a bibliotecii, arătându-și astfel nu doar aprecierea pentru opera lui Petőfi, ci și talentele artistice de recitare. Totul pentru a obține câteva premii consistente oferite de bibliotecă.

”Cu siguranță cunoști și tu lucrări ale celui mai mare poet al nostru, iar acum este momentul să-ți arăți cunoștințele! Alege o poezie care îți place, învaț-o, trimite recitarea ta la adresa de e-mail bibliocristur@gmail.com până pe 6 octombrie și vei primi și tu o recompensă constând într-o carte valoroasă.”, se arată într-o informare pe pagina de socializare a doamnei Lőrinczi Edit, managerul bibliotecii.

Atenție, însă!!! Pe parcursul concursului, sunt eligibile pentru jurizare doar acele înregistrări în care se vede clar că poeziile sunt recitate și NU CITITE! Mai exact, poezia trebuie învățată și recitată pentru a putea fi jurizată. De asemenea, înregistrările trebuie trimise cel mai târziu până în 6 octombrie, acesta fiind termenul limită.

Concursul de recitare se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă:

  • Clasa pregătitoare-clasa a II-a
  • Clasa a III-a și a IV-a
  • Clasa a V-a la Clasa a VIII-a
  • Liceu-grupa de vârstă adultă

Conducerea bilbliotecii îi îndeamnă pe cei care vor recita și trimite înregistrările ca, înainte de a începe să recite poezia să înregistreze și numele lor, grupa de vârstă la care concurează, dar și numele profesorului coordonator, dacă au unul.

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel