fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘFostul primar al unei comune timișene a contractat şi achitat lucrări de...

Fostul primar al unei comune timișene a contractat şi achitat lucrări de pietruire a unor drumuri care erau deja asfaltate

Publicat în

spot_img
spot_img

Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la sediul unei primării din Timiş, la sediul unei societăţi comerciale şi la un domiciliu, într-un dosar de abuz în serviciu şi fals intelectual. Percheziţiile au loc după ce fostul primar al comunei Ohaba Lungă a contractat şi achitat lucrări de pietruire a unor drumuri care de fapt erau asfaltate. Prejudiciul se ridică la 270.000 de lei.

”Azi, 14 septembrie a.c.,poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J Timiş sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară şi 7 mandate de percheziţie auto la sediul unităţii administrativ-teritoriale din Ohaba Lungă, la sediile a patru societăţi comerciale din Timişoara, Lugoj şi Sânandrei, precum şi la domiciliul unui bărbat în vârstă de 40 de ani din Lugoj. Activităţile au fost desfăşurate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, constând în contractarea de către o societate comercială a unor lucrări de întreţinere drumuri comunale şi decontarea acestora în baza unor documente cu conţinut ireal”, a transmis IPJ Timiş, într-un comunicat de presă, de joi.

Prin achitarea lucrărilor nerealizate a fost creat Primăriei din Ohaba Lungă un prejudiciu în valoare de circa 270.000 lei.

”În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate 15 unităţi de memorie (HDD-uri, laptopuri şi desktopuri) şi documente contabile ce au legătură cu cauza, care vor fi exploatate ulterior pentru probarea faptelor ce fac obiectul cercetărilor”, a mai precizat IPJ Timiş.

Potrivit anchetatorilor, fostul primar al comunei Ohaba Lungă a contractat înaintea alegerilor locale din anul 2020 lucrări de pietruire a unor drumuri pe care le-a şi achitat unei firme din localitatea Sânandrei, judeţul Timiş. Numai că acele drumuri erau deja asfaltate.

Articole recente

De vizitat la Cluj | Expoziție de fluturi, la Grădina Botanică

Astăzi se deschide expoziția de fluturi la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.

Nu-i mai satură Dumnezeu! Un președinte de Consiliu Județean prins în flagrant cu o șpagă de 1,25 milioane de lei

Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii, după ce acesta i-ar fi primit în restaurant.

Festivalul Internațional George Enescu, ediția Timișoara, a adus peste 5000 de oameni în fața muzicii clasice de excepție

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

Mai multe articole de același fel

Deschiderea anului universitar 2023-2024, sub genericul „StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!”

Campusul Universității Politehnica Timișoara, care în acest an împlinește 100 de ani de la inaugurare, s-a animat vineri, 22 septembrie 2023, încă de dimineață, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar 2023-2024