fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂPrimarul din Braşov acuză Ministerul Sănătăţii de fraudă

Primarul din Braşov acuză Ministerul Sănătăţii de fraudă

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul din Braşov, Allen Coliban, acuză, joi seară, Ministerul Sănătăţii de fraudă şi susţine că instituţia a eliminat spitale din PNRR fără ca măcar să cunoască stadiul/maturitatea proiectelor.

”Fraudă! Dovada că Ministerul Sănătăţii a eliminat spitale din PNRR fără ca măcar să cunoască stadiul/maturitatea proiectelor”, a scris, joi seară, pe Facebook, primarul din Braşov.

Acesta afirmă că, în luna ianuarie, în evaluarea Ministerului Sănătăţii, Spitalul de Pneumoftiziologie al Braşovului s-a clasat pe locul 7 din 49 de proiecte.

”Atunci era şi bun, şi matur. De atunci şi până astăzi, Ministerul a amânat semnarea contractului, dar a contractat alte proiecte, cu punctaj mai mic, dar cu culoarea politică potrivită. Săptămâna trecută a apărut informaţia potrivit căreia, pentru a acoperi incompetenţa guvernării care a costat România pierderi uriaşe din PNRR, executivul a propus reducerea banilor tocmai de la Sănătate, tăind arbitrar 7 spitale de pe listă, printre care cel din Braşov. Primul Ministru a justificat spunând că a renunţat la proiectele care nu aveau “nici licitaţie, nici studiu”. Noi avem şi-şi”, a mai scris primarul din Braşov.

Acesta publică un document trimis de la Ministerul Sănătăţii, trimis în 13 septembrie, în care se solicită date despre proiecte.

”Iată dovada că habar nu aveau despre progresul proiectelor: un document oficial, primit ieri de la Minister! Cum explicaţi asta, Domnule Ciolacu? Mai întâi ne-aţi tăiat de pe listă, acum ne întrebaţi care este progresul? Mai bine recunoaşteţi că aţi acordat preferenţial banii din PNRR şi de acolo de ocupă procurorii europeni”, a mai transmis Coliban.

Acesta susţine că ”să pierzi cu bună ştiinţă bani europeni daţi pentru Sănătatea românilor este o crimă”.

”Cineva va plăti pentru asta”, afirmă primarul.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a explicat, luni, că ajustarea PNRR a diminuat fondurile nerambursabile în domeniul sănătăţiicu 740 milioane euro şi a adăugat că nu era de dorit ca ţara noastră să fie pusă în situaţia să plătească de la buget sumele pentru unele proiecte care nu ar fi putut respecta termenul de finalizare. Ministrul PSD a mai spus că proiectele în cauză vor fi realizate cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), fonduri rambursabile şi anume ele vor fi returnate de la buget. Acesta a mai afirmat că din cauza acestei ajutări a fost necesară rezivuirea investiţiilor în infrastructura spitalicească şi astfel sunt afectate şase proiecte de investiţii.

Articole recente

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Ce au găsit în camion inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Mai multe articole de același fel

Marcel Boloș: Avem probleme cu fondurile europene. Riscăm să pierdem 75 de miliarde de euro

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este necesar pentru că avem problema cu deficitul şi fondurile europene.