fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARASalonul internaţional INVENTCOR a adus la Deva peste 320 de invenţii şi...

Salonul internaţional INVENTCOR a adus la Deva peste 320 de invenţii şi inovaţii din 29 de țări

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a IV-a ediție a Salonului Internațional INVENTCOR, care se desfășoară la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva în perioada 14 – 16 septembrie, a adus peste 320 de invenții și inovații, din peste 29 de țări.

Evenimentul este organizat de Asociația CORNELIUGROUP, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Hunedoara – Universitatea Politehnica Timișoara. Președintele fondator al asociației CORNELIUGROUP este prof. dr. Corneliu Birtok Băneasă, unul dintre cei mai mari inventatori ai lumii, cu nenumărate premii și distincții obținute la cele mai mari Saloane Internaționale de Invenții.

Evenimentul este dedicat educației non-formale pentru toate vârstele. INVENTCOR prezintă invenții, proiecte de cercetare, produse, programe educaționale, standuri didactice experimentale ale universităților, institutelor de cercetare, companiilor multinaționale și inventatorilor privați din domenii ca protecţia mediului, bio şi nanotehnologie, industria alimentară, IT, medicină şi agricultură.

” La ediția din acest an avem o premieră naţională, odată cu adoptarea unui sistem de prezentare prin utilizarea unui totem virtual, astfel încât să nu mai fie necesară tipărirea posterelor şi lipirea lor pe panourile de afişaj. Politehnica Timişoara a optat pentru acest mod de expunere, iar de anul viitor sper să avem cât mai multe astfel de prezentări”, ne-a declarat inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă.

În cadrul salonului se desfăşoară şi simpozionul „Puterea minţii creative”, în care se vor prezenta comunicări pe diverse teme, începând cu proprietatea intelectuală, rolul comunităţii ştiinţifice, protecţia mediului, descoperiri în industria alimentară.

Potrivit organizatorilor, anul viitor Salonul INVENTCOR va avea loc în luna aprilie.

Articole recente

Nu-i mai satură Dumnezeu! Un președinte de Consiliu Județean prins în flagrant cu o șpagă de 1,25 milioane de lei

Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii, după ce acesta i-ar fi primit în restaurant.

Festivalul Internațional George Enescu, ediția Timișoara, a adus peste 5000 de oameni în fața muzicii clasice de excepție

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

Deschiderea anului universitar 2023-2024, sub genericul „StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!”

Campusul Universității Politehnica Timișoara, care în acest an împlinește 100 de ani de la inaugurare, s-a animat vineri, 22 septembrie 2023, încă de dimineață, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar 2023-2024

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Mai multe articole de același fel

Rezultate excelente pentru proiectul care a promovat Parcul Natural Grădiștea Muncelului–Cioclovina

Scopul proiectului l-a constituit creșterea vizibilității și importanței Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Destinației Ecoturistice Țara Hațegului - Retezat, atât la nivelul comunităților locale, cât și la nivelul turiștilor, conștientizarea tinerei generații cu privire la importanța conservării mediului și crearea de facilități pentru vizitatori.