fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂ20 de artiști clujeni au fost selectați pentru a participa în programul...

20 de artiști clujeni au fost selectați pentru a participa în programul ”Cluj în rezidență”

Publicat în

spot_img
spot_img

Centrul Cultural Clujean anunță cei 20 de artiști selectați în programul pilot Cluj în Rezidență, menit să stimuleze creația artistică locală.

Cluj în Rezidență este gândit pentru a susține artiștii contemporani clujeni prin oferirea de oportunități de exprimare liberă pentru a se putea  apleca spre teme care le sunt deja de interes și să ofere sprijin pentru ca aceștia să se concentreze în primul rând pe practica lor artistică.

Bugetul total oferit este de 200.000 de lei pentru 20 de artiști activi în domeniile: arte vizuale, arte digitale și new media, muzică și arte sonore, dans și performance, literatură și teatru. Din cele 113 înscrieri, juriul a ales să finanțeze 20 de inițiative, apreciind interesul mare pentru program, calitatea și diversitatea demersurilor artistice prezentate.

Artiștii selectați sunt:

Panna Adorjáni * Daniel Aga *  Alina Andrei * Stefano Calligaro * Noémi Dósa * Oana Hodade * Ioana Hogman * Dominik Iabloncic * Ovidiu Leuce * Mihai Iepure-Górski * Lucian Ioan Indrei * Mihai Mateiu * Lucia Mărneanu * Alex Moldovan * Alexandra-Maria Mocan * Oana Mureșan * Ioana Pop & Daniela Groza * ​​Bogdan Octav Racolța *  Alin Tănasă * Matei Toșa

Rezidența va avea loc pe durata a două luni pentru a realiza noi concepte sau lucrări artistice, precum și pentru a încuraja conectarea artiștilor cu publicul clujean. Programul pilot Cluj în Rezidență se va încheia la sfârșitul lunii noiembrie cu un eveniment public de prezentare a parcursului rezidenților.

Programul este realizat de către Centrul Cultural Clujean în cadrul proiectului Concentric 2023 cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local Cluj-Napoca.


Despre Centrul Cultural Clujean

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare durabilă.

Centrul are 117 membri: instituții și organizații culturale, universități, asociații ale societății civile și ale mediului de afaceri, administrația locală și județeană din Cluj. Rețeaua Centrului mai include 25 de școli în Comunitatea Școlilor, 12 comune în rețeaua România Remarcabilă, 32 de orașe europene în rețeaua Culture Next și peste 60 de parteneri naționali și internaționali.

Centrul gestionează programe de dezvoltare a sectorului cultural și de creștere a impactului culturii în societate, în domeniile educație, sănătate și well-being, dezvoltare urbană și rurală.

Despre Academia Schimbării

Academia Schimbării este o platformă de sprijin și creștere a capacității sectorului cultural.

Agenda Academiei include programe de formare și mentorat pentru artiști, manageri culturali și organizații culturale, programe de mediere culturală, programe de rezidențe artistice, programe de acces la burse și resurse pentru cultură, cercetare culturală și acțiuni de advocacy pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul culturii.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel