fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘ2.000 de spectatori la concertele Eufonia Festival | Music for All de...

2.000 de spectatori la concertele Eufonia Festival | Music for All de la Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Lacrimi de emoție, atât în rândul artiștilor, cât și printre spectatori, bucuria reîntâlnirii cu publicul nostru, dar și încântarea de a vedea fețe noi, de la an la an, și satisfacția de a aduce zâmbete pe chipurile celor pentru care muzica clasică este o adevărată mângâiere. La asta s-a rezumat, în linii mari, ediția a VI-a a Eufonia Festival, intitulată anul acesta Music for All, la care au luat parte 2.000 de spectatori din județele Timiș și Arad.

Din cele 13 concerte ale ediției, șase le-au fost dedicate copiilor din spitale, vârstnicilor din azilele și persoanelor private de libertate – concerte sociale ce au reunit aproximativ 400 de oameni care nu au acces în mod constant la cultură, din diverse motive.

Festivalul și-a păstrat structura de anul trecut: Eufonia Masterclass (21 – 28 august 2023) și Eufonia Baroque Academy (31 august – 8 septembrie 2023) și a reunit muzicieni consacrați ai marilor scene ale lumii, din țări precum Australia, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Taiwan, Germania, Franța, Cehia, Olanda și România. Aceștia au concertat la Sala Capitol, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru Timișoara, Crama Villa Veche din Șiria, în curtea interioară a Mononom, la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci – Piaristă, la Biserica Romano-Catolică din Vinga și la Domul Romano-Catolic din Piața Unirii, concert ce a marcat închiderea ediției din acest an a festivalului.

”Ca de obicei, ne-am bucurat de un public numeros, care a primit cu entuziasm muzica noastră, fie că vorbim despre oameni pasionați de muzica de cameră sau care abia încep să o descopere.”, au transmis organizatorii.

Festivalul a depășit deja granițele României, astfel că tineri muzicieni din SUA, China, Spania, Germania, Taiwan, Franța, Ungaria, Austria, Italia și Republica Moldova s-au înscris la cursurile de măiestrie interpretativă și la sesiunile de muzicoterapie susținute în cadrul festivalului.  

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel