fbpx
-3.3 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLÎn bătaie de joc! Deși au trecut 11 ani de la demararea...

În bătaie de joc! Deși au trecut 11 ani de la demararea lucrărilor, pasajul peste calea ferată de pe centura Aradului mai ”sare” un termen de finalizare

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările de construire a unui pasaj rutier peste calea ferată începute în 2012, pe centura municipiului Arad, nu au fost finalizate la termenul din iulie 2023, astfel că s-a decis un nou termen pentru închiderea şantierului, respectiv noiembrie anul acesta, în timp execuţia este la un stadiu de 70%. O bătaie de joc la adresa arădenilor care sunt nevoiţi să traverseze o cale ferată unde barierele coboară foarte des și unde se formează coloane de câţiva kilometri de mai multe ori pe zi.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara au anunţat, miercuri, că au fost finalizate lucrările de amplasare a grinzilor.

„Pe 12 deschideri ale podului au fost montate câte 9 grinzi a câte 22 de metri fiecare, iar peste deschiderea peste calea ferată, grinzi de 28 metri. Au fost finalizate şi relocările de reţele electrice. Echipele antreprenorului SPIC SRL lucrează la placa de suprabetonare, la rampele de acces pe pasaj, montarea consolelor pentru trotuar etc. Stadiul şantierului este de aproape 70%, iar termenul de finalizare este luna noiembrie 2023”, a transmis structura regională a CNAIR.

În urmă cu patru luni, şantierul se afla la un stadiu de 50% din execuţia lucrărilor contractate.

În 12 mai 2022, DRDP Timişoara anunţase că a semnat contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru reluarea lucrărilor la pasajul nefinalizat de pe centura municipiului Arad, început în 2012 şi cu termen iniţial de finalizare în 2013, finanţarea actuală fiind de peste 31 de milioane de lei. Atunci se precizase că termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

Întârzierea acestui proiect a fost una dintre cele mai mari nerealizări în municipiul Arad, îndelung comentată de localnici şi de politicieni. Proiectul trebuia încheiat în 2013, însă nu au mai fost alocate fonduri guvernamentale, iar lucrările au fost sistate imediat ce au început. În anul 2017, s-a reluat licitaţia de atribuire a lucrărilor, iar şantierul a fost redeschis în toamna anului 2018. Totuşi, s-a lucrat doar câteva luni, pentru că în 2019 muncitorii s-au izbit de refuzul unor proprietari ai terenurilor din apropiere de a permite relocarea reţelelor de electricitate. Fără front de lucru, firma s-a retras de pe şantier, după ce a realizat sub 20% din lucrările contractate, în condiţiile în care pasajul ar fi trebuit dat în folosinţă în februarie 2020.

Arădenii şi şoferii aflaţi în trecere resimt lipsa acestui pasaj, pentru că sunt nevoiţi să traverseze o cale ferată unde barierele coboară foarte des, astfel că pe centură se formează coloane de câţiva kilometri de mai multe ori pe zi.

Articole recente

Liga Studenților din Timișoara vă invită la o seară autentică de colinde tradiționale românești

Va fi un eveniment organizat sub forma unei scenete, în care se vor îngâna timpul și lumea și la care Liga Studenților din Timișoara vă invită pentru a vă transmite că împodobirea sufletului este mai importantă decât cea a caselor.

UBB conduce proiectul prin care vor fi digitalizate cele mai vechi scrieri despre Sighișoara

Cele mai vechi scrieri existente în Biblioteca Documentară a Muzeului de Istorie din Sighişoara, dar şi în alte arhive şi biblioteci din ţară referitoare la acest burg urmează să fie scanate pentru a fi accesate online, în cadrul unui proiect coordonat de Centrul de Diplomatică şi Paleografie Documentară Medievală TRANS.SCRIPT al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Editura „Victor Babeş” – 15 ani de activitate

În anul 2023, Editura „Victor Babeş” a publicat circa 60 de volume, adunând un număr de peste 550 lucrări în cei 15 ani de activitate.

Lansare de carte | „Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara și Editura „Victor Babeş” anunță lansarea volumului intitulat „ Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”, semnat de prof. univ. emerit dr. Sabin Ionel.

Mai multe articole de același fel