fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREAșa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Publicat în

spot_img
spot_img

Un TIR cu ajutoare din SUA, în care se aflau dulciuri expirate şi haine second hand necurăţate, a fost întors din vama Petea în Ungaria, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) nepermiţând intrarea acestuia în ţară, informează instituţia, luni.

„Azi 23.09.2023 Asociatia Oxygen Green – Oxigen Verde din loc. Casvana, nr.1404, jud.Suceava importă din USA ajutoare umanitare (haine second hand, încălţăminte, alimente şi bunuri diverse) prin punctul de frontieră Petea jud. Satu Mare în cantitate de 13.073 kg, acestea sunt însoţite de certificat de dezinfecţie, dezinsecţie şi fumigare, dar nu sunt însoţite de certificat de curăţare. La verificarea produselor prin sondaj s-a constatat că acestea conţin pete şi fire de păr, nefiind supuse operaţiunilor de curăţare, încălcând prevederile art.2,(1) din HG163/2007, s-au identificat dulciuri cu data durabilităţii minimale depăşită din ianuarie, aprilie şi iulie 2023 în cantitate de aproximativ 165 kg”, precizează sursa citată.

În consecinţă, comisarii CJPC nu au permis intrarea în România a transportului. 

Articole recente

Percheziţii la locuința lui Cătălin Cherecheş dar și la alte adrese, în dosarul fugii fostului primar din Baia Mare

Mai multe percheziţii au fost efectuate, joi, în municipiul Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş.

Pământul va pluti pe Bega | Lights On revine în Timişoara cu instalaţia Floating Earth

Impresionanta instalaţie Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram, va fi expusă în perioada 1-10 decembrie pe râul Bega, în zona Parcului Alpinet.

Aglomerație la vămile din vestul țării | Timpii de așteptare depășesc două ore

Pleacă românii să sărbătorească Ziua Națională

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.

Mai multe articole de același fel