fbpx
0.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘ„Atlasul Distanțelor” a apropiat trei școli de design în spațiul ARChA al...

„Atlasul Distanțelor” a apropiat trei școli de design în spațiul ARChA al UPT

Publicat în

spot_img
spot_img

Spațiul ARChA, reamenajat cu sprijinul Facultății de Arhitectură și Urbanism în fosta Cantină, una dintre clădirile emblematice ale Universității Politehnica Timișoara, a găzduit vineri, 22 septembrie 2023, vernisajul expoziției, „Atlasul distanțelor”, cea de-a treia din cadrul programului Bright Cityscapes, organizată de UPT și FABER.

            Expoziția prezintă colaborarea a trei școli recunoscute, participante la programul Bright Cityscapes: FAUT – Facultatea de Arhitectură și Urbanism de la Universitatea Politehnica din Timișoara (RO), Atelierul Tehno-geografii de la Academia de Design Eindhoven (NL) și Atelierul Granițe și Teritorii din cadrul Facultății de Arhitectură a TU Delft (NL).

            „Atlasul Distanțelor” explorează semnificația distanței prin limbajul designului și arhitecturii și reprezintă punctul culminant al atelierului „Atlasul Distanțelor”, desfășurat în mai 2023, cu o selecție a nouă proiecte dezvoltate de către studenți români și internaționali.

            La vernisajul expoziției din spațiul ARChA al UPT, cei aproape 300 de vizitatori au putut explora instalații de design și arhitectură, care modelează discursuri contemporane legate de extracție, climă și cicluri industriale.

            Curatoriată de Martina Muzi, „Atlasul Distanțelor” este expoziția culminantă a componentei pedagogice a Bright Cityscapes, parte a programului Timișoara — Capitală Europeană a Culturii 2023, organizat de Universitatea Politehnica Timisoara și FABER, cu finanțare de la: Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara, Ordinul Arhitecților din România, Fundația Flex și Fundația Alber.

            Expoziția „Atlasul distanțelor” poate fi vizitată până în data de 4 noiembrie 2023, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 20:00.

            Vernisajul a fost urmat, în 23 septembrie 2023, în cadrul aceluiași proiect – Bright Cityscapes – și în același spațiu, ARChA, de conferința cu tema „Activism pedagogic și Geografii culturale”, o discuție despre abordări pedagogice radicale și contribuția educației la dezvoltarea Timișoarei.

            În cadrul conferinței au fost prezentate metodele de predare și implicare pe care le implementează tutorii și coordonatorii celor trei departamente de arhitectură și design ale celor trei instituții participante la expoziție:

  • Facultatea de Arhitectură din Universitatea Politehnica Timișoara (RO)
  • Atelierul Tehno-geografii de la Academia de Design din Eindhoven (NL)
  • Atelierul Granițe și Teritorii din TU Delft (NL)

            Tutorii invitați la conferință au fost Cristian Blidariu (FAUT UPT), Martina Muzi (Studio Technogeographies, DAE), Roberto Perez Gayo (Studio Technogeographies, DAE), și Negar Sanaan Bensi (Borders and Territories, TU Delft).

            Conferința a fost precedată de un tur ghidat inedit cu curatoarea Martina Muzi și studenții implicați în expoziție, care și-au prezentat lucrările.

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel

S-a deschis Târgul de Crăciun la Timişoara

În centrul oraşului Timişoara s-au aprins ghirlandele de luminiţe, nu lipseşte bradul şi roata panoramică, caruselul, iar căsuţele oferă vizitatorilor bunătăţi de tot felul, ornamente de Crăciun şi cadouri. Foto: Adrian Bodas