fbpx
0.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJPeste 500 de echipamente IT, dăruite copiilor de la țară prin intermediul...

Peste 500 de echipamente IT, dăruite copiilor de la țară prin intermediul proiectului IT4Kids în mediul rural

Publicat în

spot_img
spot_img

Demarat în anul 2020, la inițiativa Școlii Informale de IT, în parteneriat cu BCR, proiectul „IT4Kids în mediul rural” a marcat anul acesta noi reușite, aducând în prim plan și o premieră interesantă: depășirea granițelor țării.

La vremea inițierii sale, proiectul „IT4Kids în mediul rural” avea scopul de a îmbunătăți accesul la educația modernă (inclusiv de la distanță) pentru elevii din mediul rural, în contextul pandemiei de Coronavirus și a imposibilității copiilor de a se prezenta la școală. Astăzi, proiectul a crescut exponențial, atât în ceea ce privește numărul instituțiilor implicate cât și în ceea ce privește valențele mult mai complexe ale sprijinului acordat copiilor români din mediul rural din țară sau străinătate.

Dintre instituțiile prestigioase care s-au implicat în decursul anilor, pe lângă inițiatori, în acest proiect generos, menționăm: Alianța Națională Pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice, InnovX-BCR, Digital Stack, BCR Social Finance IFN SA, HyperMedia,  EcoticA.P.D.E.T.I.C., Ateliere fără frontiere și Smart Health Cluster.

În cadrul ediției din acest an a proiectului, peste 140 de echipamente IT (laptopuri și videoproiectoare) au ajuns la Centrul de Pregătire al Digital Stack dar și la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Chieșd, județul Sălaj. Nu în ultimul rând, o parte dintre laptopuri au ajuns la un centru de educație și cultură românesc din Italia, de pe lângă Parohia Românească a „Sfinților Mina Marele Mucenic și Efrem cel Nou” din Sedegliano, al Sfintei Mitropolii a Italiei în Patriarhia Ecumenică, care va derula proiecte de educație tehnologică pentru copiii românilor ce trăiesc și muncesc în satele și comunele din regiunea Friuli-Veneția Giulia.

„Cea mai bună investiție pentru viitor este investiția în educație. Prin ceea ce facem la nivelul centrului de pregătire pentru elevi și studenți inițiat la nivelul Digital Stack în colaborare cu Fundația Orange, ne dorim să contribuim direct și consistent la pregătirea noilor generații, astfel încât provocările ce apar zi de zi pe piata forței de muncă să fie mult mai ușor de gestionat de către acestea”, a precizat doamna Carmen Ciulacu, CEO Digital Stack.

Toate echipamentele IT colectate de la donatori au fost igienizate, formatate și dotate cu sisteme de operare de către asociația Ateliere fără frontiere, cu sprijinul Ecotic.

„O mare cinste și onoare să includem și Chieșdul pe harta IT4Kids pentru mediul rural, lansat în anul 2020.  Proiectul are scopul de a îmbunătăți accesul la educația modernă (inclusiv de la distanță sau de tip blended learning) pentru elevii din mediul rural. Mulțumim partenerilor tradiționali (BCR și InnovX-BCR), Alianța Națională Pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice și nu în ultimul rând Școlii Informale de IT, pentru sprijin și susținere. Profesionalismul de care ați dat dovadă și dăruirea pentru realizarea unor proiecte atât de complexe sunt dovada cea mai evidentă a unei munci asidue. Ne bucurăm că ați acceptat această provocare și ne dorim să păstrăm această colaborare și pe viitor!” a declarat doamna profesor Viorica Sabău, cadru didactic în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Chieșd.

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel

Sâmbătă, ora 21:45 Israel – România. Un meci care ne poate duce la Euro

Naționala de fotbal a României va întâlni sâmbătă, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, în deplasare, selecționata Israelului, meci contând pentru grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024.