fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘSpecialişti din 18 ţări s-au întâlnit la Timişoara, la unul dintre cele...

Specialişti din 18 ţări s-au întâlnit la Timişoara, la unul dintre cele mai importante evenimente din industria de electronice din România

Publicat în

spot_img
spot_img

Specialişti din 18 ţări s-au întâlnit la Timişoara, la unul dintre cele mai importante evenimente din industria de electronice din România, facilitat de compania Flex. Conferinţa IPC Days România a avut loc în perioada 27-28 septembrie 2023 în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.

Evenimentul a oferit o oportunitate unică în România tuturor inginerilor, studenţilor şi pasionaţilor de electronică şi industrie care au luat cunoştinţă despre cele mai recente progrese în domeniul dezvoltării şi producţiei de electronice şi au participat la o serie de discuţii tematice cu o comunitate de profesionişti dedicaţi construirii de electronice mai bune.

IPC este o asociaţie globală care sprijină companiile ce activează în industria electronică, să construiască produse fiabile şi de înaltă calitate prin standarde dovedite, certificări, educaţie şi formare, leadership, soluţii inovatoare şi bune practici din industrie.

În cele două zile în care Universitatea Politehnica şi-a deschis porţile unei comunităţi diverse de specialişti şi lideri, dar şi profesori, cercetători şi studenţi, s-au abordat subiecte de interes pentru comunitatea tehnică, precum fiabilitatea electronică, segmentul automotive şi medical, comunicaţii, 5G, educaţie şi formare tehnologică, atrăgând peste 300 de participanţi înregistraţi.

Agenda evenimentului a fost completată de o vizită în cadrul laboratorului SMT organizat de către compania Flex, la Universitatea Politehnica, unde participanţii au putut vedea cum funcţionează în mod eficient o linie SMT în cadrul proceselor de producţie industrială.

Suntem onorați să găzduim o conferință de acest calibru în Universitatea Politehnica, în anul în care Timișoara este Capitala Europeană a Culturii. Universitatea noastră se remarcă prin contribuția sa semnificativă la dezvoltarea microelectronicii și se poate mândri cu dezvoltarea primei specializări în calculatoare și a celei de-a doua specializări în electronică din România. Prin urmare, participarea noastră la evenimentul IPC Days România este nu numai un privilegiu, ci și o confirmare a poziției noastre de lider în domeniu”. (Florin Drăgan, Rectorul Universității Politehnica Timișoara)

Investiţiile în oameni, prin parteneriatele derulate între industrie, organisme reprezentative şi instituţii de învăţământ, precum Universitatea Politehnica Timişoara, sunt esenţiale pentru a promova investiţiile în cercetare şi dezvoltare, oferind un model de creştere regională.  

IPC are o relaţie de lungă durată cu Flex, o companie internaţională cu o prezenţă semnificativă în Timişoara, datorită facilităţii industriale de producţie, a centrului de cercetare şi dezvoltare (R&D), respectiv a centrului de servicii globale. Ambii parteneri au recunoscut faptul că viitoarea creştere în România şi în regiunea extinsă nu va depinde de modelul economic care i-a adus acolo, sau de o variantă a acestuia, ci de ideile şi inovaţiile dezvoltate în regiune de o forţă de muncă specializată şi pregătită pentru provocările viitorului.

,,Ne bucurăm că am putut aduce comunităţii din Timişora un eveniment de asemenea calibru care a oferit oportunitatea tuturor celor interesaţi să afle despre cele mai  recente tendinţe, nevoi, standarde şi soluţii pentru liniile de producţie şi dezvoltarea de produse, dar şi opţiuni de educaţie şi învăţare permanentă”. (Alexander Klein, Manager General al companiei Flex)

,,Evenimentul The IPC Day powered by Flex reprezintă o iniţiativă semnificativă şi demonstrează o mare sinergie între valorile companiei Flex – învăţarea pe tot parcursul vieţii şi una dintre valorile de bază ale IPC – colaborarea pentru a construi comunitatea. Este clar că participanţii au avut mult de câştigat din schimbul de cunoştinţe şi interacţiunile avute. Una dintre numeroasele teme importante care au rezonat în conţinutul prezentat în ambele zile a fost importanţa rolului standardelor şi a educaţiei pentru a ajuta producătorii de electronice să obţină o calitate şi fiabilitate superioară”. (Sanjay Huprikar, Preşedinte Europa, UK şi Asia de Sud, IPC International)

Articole recente

Aglomerație la vămile din vestul țării | Timpii de așteptare depășesc două ore

Pleacă românii să sărbătorească Ziua Națională

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate

Modernizat cu bani europeni, DJ 108P, care asigură o legătură rutieră rapidă între județele Satu Mare și Sălaj, a fost inaugurat astăzi

Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani.

Mai multe articole de același fel

Premii pentru studenții timișoreni la cele mai importante concursuri de arhitectură

Finalul anului marchează pentru Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara (FAUT) nu doar succesul colectiv al găzduirii primei ediții a FAST- Festival for Architecture School of Tomorrow, dar și câteva foarte importante contribuții individuale venite din partea absolvenților școlii, laureați sau menționați în cadrul celor mai importante manifestări ale profesiei organizate în 2023.

Expoziţie inedită, la Muzeul Satului Bănăţean

Punctul de referinţă al expoziţiei este grupul statuar "Sfatul bătrânilor", din lemn, alcătuit din cinci personaje, operă a artistului Gheza Vida, realizat în anul 1972 şi care se află în colecţia Centrului Artistic Baia Mare.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.