fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂBurduja, despre mineritul din Valea Jiului: Se vede lumina de la capătul...

Burduja, despre mineritul din Valea Jiului: Se vede lumina de la capătul tunelului

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă, luni seară, că ”se vede lumina de la capătul tunelului”, după ce Guvernul României a adoptat trei acte normative care deschid o nouă etapă pentru Valea Jiului.

”Se vede lumina de la capătul tunelului. Încă de la preluarea mandatului, am promis că voi rezolva situaţiei minerilor din Valea Jiului. Este o promisiune respectată.

Astăzi, Guvernul României a adoptat trei acte normative iniţiate de Ministerul Energiei, care deschid o nouă etapă pentru Valea Jiului”, a scris, luni seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Acesta a explicat că, din fondul de rezervă se va acorda un sprijin financiar în valoare de 70.502.000 lei pentru noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului.

”Ziua de azi înseamnă şansa Văii Jiului de a-şi construi un viitor. Am salvat astfel locurile de muncă a peste 2.000 de mineri, care erau angajaţi la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) companie aflată în pragul falimentului. Toţi aceştia vor fi preluaţi de noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ). Pentru CEVJ ajutorul de stat acordat astăzi, primul pachet dintr-o serie, înseamnă susţinerea activităţilor de punere în siguranţă a minelor”, a mai transmis ministrul.

Acesta explică faptul că se are în vedere ”un plan ambiţios de diversificare a companiei prin producţia de energie verde, pentru a asigura un viitor pe termen lung pentru Valea Jiului, cu locuri de muncă sigure şi bine plătite”.

”Avem în vedere construirea de parcuri fotovoltaice, o centrală hidroelectrică şi o unitate pe gaz cu captare de carbon la Paroşeni. Oricât de dificilă este o situaţie există soluţii. Important este să îţi pese”, a mai scris ministrul.

Articole recente

Aglomerație la vămile din vestul țării | Timpii de așteptare depășesc două ore

Pleacă românii să sărbătorească Ziua Națională

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate

Modernizat cu bani europeni, DJ 108P, care asigură o legătură rutieră rapidă între județele Satu Mare și Sălaj, a fost inaugurat astăzi

Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani.

Mai multe articole de același fel

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.

UDMR anunță acord electoral cu Alianţa Maghiară din Transilvania

În cadrul întâlnirii, părţile au convenit asupra necesităţii de a se uni pentru 2024 şi de a încheia un acord care să aibă în vedere provocările şi interesele cele mai importante ale comunităţii maghiare şi după anul 2025