fbpx
-2.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘContract de 29,9 milioane euro pentru campusul de învăţământ tehnic dual de...

Contract de 29,9 milioane euro pentru campusul de învăţământ tehnic dual de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, dr. Leonard Azamfirei, a anunţat, marţi, semnarea contractului de finanţare pentru construirea campusului de învăţământ tehnic dual ERGOPOLIS, în valoare de peste 29,9 milioane euro.

„Am semnat astăzi, la Ministerul Educaţiei, contractul de finanţare pentru construirea campusului de învăţământ tehnic dual – ERGOPOLIS, câştigat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, în calitate de lider de proiect alături de ceilalţi 11 parteneri din mediul public şi privat. Finanţat prin PNRR, proiectul care a obţinut cel mai mare punctaj din Regiunea Centru (89,60 puncte), are o valoare de 148.196.945,65 lei (TVA inclus), adică 29.950.097 Euro, din care valoare nerambursabilă de 122.545.632,60 lei (24.766.199 Euro). Campusul ERGOPOLIS va fi construit pe o suprafaţă de 2 ha, aparţinând UMFST şi va fi constituit din 3 corpuri de clădire”, a arătat dr. Leonard Azamfirei pe Facebook.

Potrivit rectorului, primul corp de clădire va adăposti un centru de învăţământ liceal şi universitar tehnic cu laboratoare TCM şi SPD, laboratoare de proiectare şi fabricaţie asistate de calculator, ateliere de maşini unelte, de prelucrare, de toleranţe şi control, de injectare a materialelor termoplastice, laboratoare şi ateliere destinate învăţământului dual în automatică şi informatică, laboratoare de tehnică medicală, laboratoare de energii regenerabile şi de reţele electrice inteligente.

De asemenea, proiectul prevede construirea unui cămin şi a unei cantine pentru elevi şi studenţi, precum şi un centru de învăţământ, sportiv şi de recreere.

„ERGOPOLIS reprezintă unul dintre marile proiecte ale universităţii, nu doar prin valoarea sa dar mai ales, prin impactul pe termen lung pe care îl va avea asupra învăţământului tehnic şi a dezvoltării industriale din regiune”, a subliniat Leonard Azamfirei.

Articole recente

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate

Modernizat cu bani europeni, DJ 108P, care asigură o legătură rutieră rapidă între județele Satu Mare și Sălaj, a fost inaugurat astăzi

Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani.

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.

Premii pentru studenții timișoreni la cele mai importante concursuri de arhitectură

Finalul anului marchează pentru Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara (FAUT) nu doar succesul colectiv al găzduirii primei ediții a FAST- Festival for Architecture School of Tomorrow, dar și câteva foarte importante contribuții individuale venite din partea absolvenților școlii, laureați sau menționați în cadrul celor mai importante manifestări ale profesiei organizate în 2023.

Mai multe articole de același fel

Mihai Eminescu Trust lansează campania de incluziune socială ”In-clus. Ex-clus. Când o silabă schimbă destine.”

Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) prin proiectul său derulat în satul Archita, „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă”, lansează campania de incluziune socială „In-clus. Ex-clus. Când o silabă schimbă destine.” Aceasta se desfășoară în perioada 20 – 29 noiembrie 2023, pe paginile de social media ale Fundației