fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIECum a scăpat nepedepsită o doctoriță din Oradea, acuzată că a luat...

Cum a scăpat nepedepsită o doctoriță din Oradea, acuzată că a luat mită de 272 de ori

Publicat în

spot_img
spot_img

Răsturnare de situație în procesul unei doctorițe din Bihor, acuzată că a luat mită de 272 de ori. Femeia ar fi primit plicuri cu „atenții” cuprinse între 50 și 400 de lei/pacient, doar ca să-și facă treaba în cadrul Casei de Pensii Bihor.

După ce, în primă instanță, Tribunalul Bihor o condamnase la 3 ani de închisoare cu suspendare și plata a 35.000 de lei, Curtea de Apel Oradea a dispus, marți, încetarea procesului penal, ca urmare a intervenției prescrierii răspunderii penale, scrie Bihon.ro. Femeia se numără printre cei cinci medici de la Serviciul de Expertiză Medicală din cadrul Casei de Pensii Bihor cercetați penal, pentru că ar fi luat șpagă de la pacienți.

Doctorița este acuzată că, în nicio lună (18 mai 2015 – 15 iunie 2015), ar fi primit bani, produse alimentare, alcoolice și cosmetice de la 272 de persoane. În total, aproape 29.000 de lei, 900 de euro și 10.000 de forinți, scrie sursa citată. Erau zile în care peste 20 de pacienți lăsau în cabinetul doctoriței plicul cu „atenții”, între 50 și 400 de lei/persoană, se arată în hotărârea primei instanțe, publicată pe portalul Rejust.

„Nu am cerut niciodată bani sau bunuri și, inițial, am refuzat banii și bunurile ce mi s-au oferit, dar am acceptat ulterior, la insistențele pacienților”, a declarat doctorița în fața anchetatorilor.

Din cei aproape 200 de pacienți audiați de prima instanță, mulți au declarat că au dat „plicul” de teamă că altfel nu-și vor primi drepturile, scrie sursa citată. Pe 29 mai 2023, Tribunalul Bihor a condamnat-o pe femeie la 3 ani de închisoare cu suspendare și plata a 35.000 de lei (20.000 de lei amendă penală, respectiv 15.000 de lei – valoarea cheltuielilor). Totodată, medicului i-a fost interzis să-și mai practice meseria pe parcursul a 3 ani. În urma deciziei de marți a Curții de Apel Oradea de încetare a procesului penal, ca urmare a intervenției prescrierii răspunderii penale, doctorița a scăpat de dosarul penal și de pedepsele aplicate de prima instanță.

În urma investigației din 2015, care a cuprins inclusiv monitorizări audio-video timp de o lună și mai multe percheziții, cinci medici și asistentele lor au fost acuzați de corupție. Procesul care îl vizează pe șeful Serviciului de Expertiză Medicală Bihor de la acea vreme a fost mutat la Satu Mare, unde Tribunalul a dat termen în pronunțare pe 12 octombrie, anunță jurnaliștii de la Bihon.ro.

Articole recente

Teatru amator pentru beneficiarii proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii pentru persoanele cu dependenţe şi adicţii”

În cursul acestei luni, beneficiarii din cadrul proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii...

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Mai multe articole de același fel

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.