fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂBoloş: Reforma jocurilor de noroc este un imperativ

Boloş: Reforma jocurilor de noroc este un imperativ

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, miercuri seară, că reforma jocurilor de noroc este un imperativ, industria – care are o forţă economică uriaşă – având nevoie de un regim juridic mai riguros. Ministrul anunţă că vânzarea de alcool va fi interzisă în sălile de jocuri de noroc. Documentul va fi analizat în şedinţa de Guvern de joi.

”Reforma jocurilor de noroc – un imperativ. Vorbim despre o industrie cu o forţă economică uriaşă, care are nevoie de un regim juridic şi fiscal mai riguros, care să asigure un climat de legalitate, stabil, concurenţial şi predictibil. Ministerul Finanţelor a publicat un OUG care urmează să fie aprobat de Guvernul României, prin care să ne asigurăm că resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Acesta anunţă că vor fi stabilite niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi niveluri mai mari pentru  taxele speciale şi garanţiile depuse de companii.

”Mai mult, toţi operatorii vor fi obligaţi să aibă sediul fiscal în România şi să plătească aici taxe şi impozite. Mai departe, nu putem să nu vorbim despre faptul că în spatele cifrelor se află poveştile reale ale oamenilor. Din păcate, multe dintre acestea sunt poveşti despre suferinţă, despre speranţe pierdute şi familii destrămate. Trebuie să ne amintim că, înainte de toate, suntem responsabili pentru binele fiecărui cetăţean. Tocmai de aceea, reforma trebuie să însemne să ne asigurăm că veniturile colectate în interesul nostru colectiv, nu în beneficiul unor indivizi sau grupuri privilegiate”, a mai scris ministrul.

Marcel Boloş anunţă că o parte din aceste sume vor fi direcţionate pentru pentru prevenirea si tratarea dependenţei de jocuri de noroc, sub forma unui fond special destinat, din care să fie alocate sume pentru activităţi şi programe pentru prevenirea şi tratamentul dependenţei de jocuri de noroc.

”Tot pentru protejarea persoanelor aflate în situaţii de risc, vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc. Prin reformă, putem institui programe eficiente pentru tratament şi prevenţie a dependenţei de jocurile de noroc, pentru a oferi o mână de ajutor celor care luptă să se elibereze din capcana acestui viciu”, a mai precizat ministrul.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc v a fi analizată, joi, în şedinţa de Guvern programată la ora 13.00.

Articole recente

EDITORIAL | România, maica unui neam răstignit de farisei și trădători

Ziua de 1 Decembrie este momentul în care toți românii sărbătoresc, care cum pot, Ziua Națională. E, însă, și ziua în care toate lichelele și toți prădătorii de neam și țară devin brusc “patrioți”.

Paradă cu 1000 de militari români, francezi și polonezi, la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Peste 1.000 de militari, inclusiv polonezi și francezi, pompieri, polițiști, studenți și elevi militari vor participa la parada militară care are loc vineri, de Ziua Națională, la Alba Iulia

A fost inaugurată noua expoziţie permanentă a Sălii Unirii din Alba Iulia

Sunt expuse majoritatea pieselor importante relaţionate cu actul Unirii din colecţiile muzeului.

Percheziţii la locuința lui Cătălin Cherecheş dar și la alte adrese, în dosarul fugii fostului primar din Baia Mare

Mai multe percheziţii au fost efectuate, joi, în municipiul Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş.

Mai multe articole de același fel

UDMR anunță acord electoral cu Alianţa Maghiară din Transilvania

În cadrul întâlnirii, părţile au convenit asupra necesităţii de a se uni pentru 2024 şi de a încheia un acord care să aibă în vedere provocările şi interesele cele mai importante ale comunităţii maghiare şi după anul 2025

Primarul din Baia Mare, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai şi Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, iar Nicolae Dan Trifa pentru complicitate la dare de mită.