fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJ„Cluj Semimaraton - Fuga la Cultură”, eveniment inedit desfășurat în zona centrală...

„Cluj Semimaraton – Fuga la Cultură”, eveniment inedit desfășurat în zona centrală a Clujului

Publicat în

spot_img
spot_img

„Cluj Semimaraton – Fuga la cultură” s-a desfășurat, astăzi, în zona centrală a municpiului, cu 5 probe de alergare care au pornit din Piața Unirii și apoi prin cele mai importante instituții culturale ale orașului: Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Universitatea Babeș-Bolyai, Opera și Teatrul Național Cluj, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie ș.a..

”Susțin ceea ce am spus dintotdeauna: prin mișcare și prin educație reușim în viață și dacă le combinăm vom avea un rezultat benefic, crescând calitatea vieții atât pentru noi, cât și pentru cei din jur. Încă o dată îi felicit atât pe organizatorii acestui eveniment, cât și pe toți cei care au participat la cursele de astăzi din cadrul „Cluj Semimaraton – „Fuga la cultură”. Evenimentul este sprijinit financiar de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca.”, a scris edilul Emil Boc pe pagina de socializare.

”Cluj Semimaraton – Fuga la cultură” este un proiect care va promova un stil de viață sănătos prin sport și cultură pentru toată lumea – 5 probe de alergare care pornesc din km 0 al Clujului – Piața Unirii și care ating 3 dimensiuni: cultura, istoria și educația. De asemenea, Cluj Semimaraton-Fuga la Cultură își propune să menționeze spațiile culturale ale Clujului, probele de alergare trecând prin cele mai importante instituții culturale ale municipiului (Biblioteca Centrală Universitară ”Lucian Blaga”, Universitatea Babeș-Bolyai, Opera și Teatrul Național Cluj, Muzeul de Artă si Muzeul de Istorie,…).

Proiectul este un concept unic și atractiv, contribuind direct la stimularea interesului pentru cultură și sport atât pentru participanți, cât și pentru susținători.

Articole recente

Cod roşu de inundaţii, pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi Alba

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, specialiştii au instituit Codul roşu începând de vineri, de la  ora 10:30, până la miezul nopţii.

Final de „Toamnă japoneză” la Centrul Jutsu de la Universitatea Politehnica Timișoara

Centrul Jutsu al Universității Politehnica Timișoara își propune să dezvolte conexiuni cu instituții japoneze atât academice, cât și din industrie, pentru a crea noi oportunități pentru comunitatea academică UPT

EDITORIAL | România, maica unui neam răstignit de farisei și trădători

Ziua de 1 Decembrie este momentul în care toți românii sărbătoresc, care cum pot, Ziua Națională. E, însă, și ziua în care toate lichelele și toți prădătorii de neam și țară devin brusc “patrioți”.

Paradă cu 1000 de militari români, francezi și polonezi, la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Peste 1.000 de militari, inclusiv polonezi și francezi, pompieri, polițiști, studenți și elevi militari vor participa la parada militară care are loc vineri, de Ziua Națională, la Alba Iulia

Mai multe articole de același fel

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.