Timișoara găzduiește, în perioada 13-14 octombrie, forumul de afaceri europene – EUROSFAT. Evenimentul are loc la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și va beneficia de prezența diplomatului Cosmin Boiangiu, șeful Agenției Europene pentru Muncă.
După lansarea Forumului Eurosfat la București pe 28 septembrie, cea de-a doua oprire este la Universitatea de Vest din Timișoara, unde organizatorii vor aduce în premieră jurnaliști din Ucraina care să realizeze workshopuri de combatere a dezinformării cu studenții timișoreni.
Pe lângă acestea, vor fi realizate și dialoguri cu europarlamentari români prin care cei prezenți vor afla mai multe despre ajutorul oferit de UE Ucrainei, despre sancțiunile în curs adresate Rusiei, precum și despre modul în care România ar putea juca un rol în reconstrucția Ucrainei. De asemenea, vor fi abordate și provocările studenților în acest An European al Competențelor și li se vor dezvolta competențele printr-o simulare de negocieri.
Programul evenimentului:
Vineri, 13 octombrie:
– Anul European al Competențelor – Cum răspundem nevoilor pieței muncii?
– Workshop: Atelier de negociere. Cum funcționează instituțiile europene?
– Cum combatem dezinformarea? Tips and tricks
Sâmbăta, 14 octombrie:
– Cunoaște-ți europarlamentarul!
– Storytelling cu jurnaliști ucraineni: Dialog în vreme de război
Agenda detaliată a evenimentului, precum și formularul de înscriere, sunt disponibile AICI.
Forumul EUROSFAT este un eveniment marcant, dedicat facilitării unui dialog constructiv pe probleme europene cheie, reunind oficiali de nivel înalt din Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul European, precum și Consiliul Europei. Formul vizează realizarea unei dezbateri constructive cu reprezentanții societății civile din România, experți, cadre universitare și cetățeni.
În fiecare an, forumul are, de asemenea, privilegiul de a primi patronajul Comisiei Europene, al Parlamentului European și al Consiliului UE. Forumul a devenit, an de an, un model de succes în conectarea cetățenilor români cu agenda europeană, fiind o platformă de dezbateri între factorii de decizie de la nivel european, național și local, reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic. Europuls – Centrul de Expertiză Europeană consideră integrarea europeană o misiune esențială, propunându-și în fiecare an să inoveze modul în care aduce agenda europeană în România și abordând activ euroscepticismul.