fbpx
6.6 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂCantautorul bănăţean Mircea Baniciu, cap de afiş al unui festival de muzică...

Cantautorul bănăţean Mircea Baniciu, cap de afiş al unui festival de muzică folk la Piteşti

Publicat în

spot_img
spot_img

Alături de Mircea Baniciu şi trupa sa, un alt nume greu de pe afiş este compozitorul, poetul şi muzicianul băimărean Adrian Bezna.

Festivalul numit Trivale Fest – în fapt, un minifestival – ajuns la ediţia a VII-a, va avea loc duminică, 29 octombrie, la Piteşti. Deocamdată, gazdele evenimentului caută concurenţi.

„Preselecția pentru concursul de interpretare va avea loc duminică, 29 octombrie, de la ora 10, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții (Centrul Cultural Pitești), iar spectacolul se va desfășura duminică, 29 octombrie, de la ora 18, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești. Aspiranții la premiile și trofeele festivalului se pot înscrie până pe data de 27 octombrie 2023.

Regulamentul festivalului și fișa de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești sau de pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Pentru informații suplimentare puteți suna la numărul de telefon al Centrului Cultural Pitești – 0248/219976 sau să scrieți la adresa de e-mail cultcentre@yahoo.com”, au informat organizatorii, care au şi pus deja în vânzare biletele, de lunea aceasta. Un bilet costă 50 de lei.

Categoric, atracţia numărul 1 a manifestării este venerabilul Mircea Baniciu (fost component al trupelor Phoenix şi Pasărea Colibri), ajuns la vârsta de 74 de ani şi care continuă să facă săli pline pretutindeni. Iar Adrian Bezna îl completează fericit.

Articole recente

EDITORIAL | România, maica unui neam răstignit de farisei și trădători

Ziua de 1 Decembrie este momentul în care toți românii sărbătoresc, care cum pot, Ziua Națională. E, însă, și ziua în care toate lichelele și toți prădătorii de neam și țară devin brusc “patrioți”.

Paradă cu 1000 de militari români, francezi și polonezi, la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Peste 1.000 de militari, inclusiv polonezi și francezi, pompieri, polițiști, studenți și elevi militari vor participa la parada militară care are loc vineri, de Ziua Națională, la Alba Iulia

A fost inaugurată noua expoziţie permanentă a Sălii Unirii din Alba Iulia

Sunt expuse majoritatea pieselor importante relaţionate cu actul Unirii din colecţiile muzeului.

Percheziţii la locuința lui Cătălin Cherecheş dar și la alte adrese, în dosarul fugii fostului primar din Baia Mare

Mai multe percheziţii au fost efectuate, joi, în municipiul Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş.

Mai multe articole de același fel

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

Episcopul Emilian Birdaș, omagiat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba. A contribuit semnificativ la reînființarea în anul 1975 a Episcopiei Ortodoxe de Alba...

În acest context, joi, 23 noiembrie 2023, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cele două instituții organizatoare ale acestui proiect, îl vor omagia pe episcopul Emilian Birdaș, cel care a contribuit semnificativ la reînființarea în anul 1975 a Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia.