fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTMaria Chiorean din Municipiul Blaj, sărbătorită la împlinirea celor 101 ani

Maria Chiorean din Municipiul Blaj, sărbătorită la împlinirea celor 101 ani

Publicat în

spot_img
spot_img

În municipiul Blaj locuiește una dintre cele 300 de văduve ale veteranilor de război din județul Alba, din totalul de 19.300 câte se mai află în viață. Credincioasa Maria Chiorean, un tezaur viu al urbei Blajului, a fost sărbătorită marți, 17 octombrie, la împlinirea vârstei de 101 ani, fiind vizitată la locuința personală situată pe strada Axente Sever din municipiu.

În Patriarhia Română, anul 2023 a fost proclamat drept Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți). Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, ne-am alăturat, în calitate de paroh și duhovnic, membrilor familiei și invitaților doamnei Maria Chiorean cu ocazia acestei frumoase aniversări.

Credincioasa Maria și-a primit musafirii cu toată dragostea care îi caracterizează întreaga viață, locul întâlnirii fiind vechea ei căsuță în care locuiește de peste 70 ani.

În acest moment deosebit, a fost înconjurată de cele mai dragi persoane: fiica cea mare, Maria Terzi, nepotul Marius și strănepoții Tudor, Mălina și Mihnea; cea de-a doua fiică, Ana Hârceagă, cu soțul Mircea și nepoții Ramona și Florin; fiica cea mică, Elena Gutlebet, și singurul fiu, Nicolae, cu nepotul Cristian, soția Lavinia și strănepoții Eric și Alexia.

Părtași la acest moment aniversar au mai fost doamna Livia Mureșan, viceprimar al municipiului Blaj, domnul Martin Boitor, consilier local, col. Nicolae Panduru, col. Vasile Ghib și căpitan Secășean Crucianiar, din partea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (A.N.C.M.R.R.), precum și ing. Ioan Mihălțan, președinte al ASTRA Blaj.

Doamnei Maria i-au fost oferite buchete de flori, fiindu-i acordată și o Plachetă comemorativă. Apoi, cu toții au cântat cu însuflețire ,,La mulți ani’’. În continuare, dimpreună cu părintele Liviu Fer, preot al parohiei Crăciunelu de Jos, am rostit o rugăciune de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra doamnei Maria.

Apoi, am apreciat în cuvinte deosebite credința și bună cucernicia sa, subliniind viața cumpătată trăită în armonie cu comunitatea parohială, pentru jertfelnicia și dăruirea de a-și educa copii potrivit învățăturii Sfintei Biserici.

Din partea Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Alba (președinte col. rtr. Eugen Papeș) și a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, filiala Alba (col. rr. Nicolae Panduru), i s-a acordat doamnei Maria Chiorean Diploma de onoare, la împlinirea vârstei de 101 ani, în semn de aleasă prețuire și recunoștință pentru întreaga ei viață trăită în comunitate cu respectarea valorilor și tradițiilor românești.

Bunica Maria a fost foarte emoționată și bucuroasă pentru faptul că a reușit să strângă numeroși invitați în casa ei, exprimându-și mulțumirea pentru aprecierea venită din partea preoților, a administrației locale și a reprezentanților Armatei.

Astfel, a mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile Sale bogate de care a avut parte de-a lungul vieții, precum și pentru susținerea celor patru copii și nepoți. Să ne trăiești, bunică Maria Chiorean, într-un mulți ani sănătoși!

Articole recente

Aglomerație la vămile din vestul țării | Timpii de așteptare depășesc două ore

Pleacă românii să sărbătorească Ziua Națională

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate

Modernizat cu bani europeni, DJ 108P, care asigură o legătură rutieră rapidă între județele Satu Mare și Sălaj, a fost inaugurat astăzi

Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani.

Mai multe articole de același fel