fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPeste 4000 de tineri prezenți la cea de-a XXIII-a ediție a Zilelor...

Peste 4000 de tineri prezenți la cea de-a XXIII-a ediție a Zilelor Carierei, de la Universitatea Politehnica Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), a organizat în zilele de 18-19 octombrie 2023, la Cantina UPT din Complexul Studențesc, cea de a XXIII-a ediție a tradiționalului evenimentului Zilele Carierei, târg universitar de locuri de muncă destinat studenților și absolvenților.

În deschiderea evenimentului, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a menționat multitudinea de evenimente organizate de UPT în acest an în care sărbătorește 100 de ani de campus universitar, în care și-a adus un aport consistent la programul Capitalei Europene a Culturii, și în care a derulat o serie de conferințe în colaborare cu companiile. Din partea mediului de afaceri, Florin Ciocan, de la Nokia, a subliniat oportunitățile oferite de companii, îndemnându-i pe studenți și pe absolvenți să profite de ele pentru ca ulterior, cu bagajul de cunoștințe acumulat în perioada de studenție, să ajungă să creeze, la rândul lor, astfel de oportunități. Tot în cadrul deschiderii, Sandra Vlad, student senator al UPT a menționat perspectiva studenților asupra evenimentului, de la cei din anii mici, care au astfel ocazia de a vedea ce pot face la absolvire, până la cei din anii mari, care aplică pentru ofertele de internship sau chiar de job. Nu în ultimul rând, Loredana Stanciu, director CCOC, organizator al evenimentului, a amintit oportunitățile de dezvoltare personală și profesională oferite studenților, precum și șansa de a cunoaște firmele și de a-și proiecta astfel viitorul.

Pe parcursul celor două zile de târg, în intervalul 10:00-17:00, peste 4000 de studenți și absolvenți au luat contact cu reprezentanți ai celor 53 de companii, 5 organizații de stat și ligi studențești, care au răspuns la întrebări și au pregătit peste 500 de oferte de carieră pentru vizitatori.

În cele două zile de interacțiune directă cu expozanții la standuri, participanții au depus peste 2000 de CV-uri, având posibilitatea de a transmite CV-uri companiilor și în perioada imediat următoare, prin email.

Expozanții, parteneri strategici care susțin universitatea în efortul de a oferi un sistem educațional de calitate și o trecere spre piața muncii naturală și eficientă, au apreciat pozitiv evenimentul, prezența mare a tinerilor la standuri, interesul acestora pentru activitatea și ofertele companiilor, dar și calitatea organizării evenimentului de către reprezentanții Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, ajutați de 40 de voluntari, studenți ai Universității Politehnica Timișoara.

Tinerii participanți la târg au fost interesați de activitatea derulată de companii și de ofertele de internship, practică sau locuri de muncă. Ei au putut câștiga numeroase premii pregătite de organizatori prin participarea la un treasure hunt. De asemenea, expozanții au pregătit concursuri și tombole în cadrul cărora participanții au putut câștiga premii în produse sau servicii.

Articole recente

Percheziţii la locuința lui Cătălin Cherecheş dar și la alte adrese, în dosarul fugii fostului primar din Baia Mare

Mai multe percheziţii au fost efectuate, joi, în municipiul Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş.

Pământul va pluti pe Bega | Lights On revine în Timişoara cu instalaţia Floating Earth

Impresionanta instalaţie Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram, va fi expusă în perioada 1-10 decembrie pe râul Bega, în zona Parcului Alpinet.

Aglomerație la vămile din vestul țării | Timpii de așteptare depășesc două ore

Pleacă românii să sărbătorească Ziua Națională

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.

Mai multe articole de același fel

Premii pentru studenții timișoreni la cele mai importante concursuri de arhitectură

Finalul anului marchează pentru Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara (FAUT) nu doar succesul colectiv al găzduirii primei ediții a FAST- Festival for Architecture School of Tomorrow, dar și câteva foarte importante contribuții individuale venite din partea absolvenților școlii, laureați sau menționați în cadrul celor mai importante manifestări ale profesiei organizate în 2023.

Expoziţie inedită, la Muzeul Satului Bănăţean

Punctul de referinţă al expoziţiei este grupul statuar "Sfatul bătrânilor", din lemn, alcătuit din cinci personaje, operă a artistului Gheza Vida, realizat în anul 1972 şi care se află în colecţia Centrului Artistic Baia Mare.