fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘS-a făcut primul pas pentru regenerarea urbană a centrului istoric al Sighişoarei

S-a făcut primul pas pentru regenerarea urbană a centrului istoric al Sighişoarei

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Sighişoara, Iulian Sîrbu, a anunţat, vineri, semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al obiectivului „Regenerarea urbană a centrului istoric al Sighişoarei – patrimoniu mondial UNESCO”, în valoare de peste 600.000 lei.

„Un pas înainte pentru realizarea regenerării urbane a centrului istoric din Sighişoara! Am semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate. Finanţarea acestuia se realizează în baza parteneriatului pe care îl avem cu ADR Centru. Vorbim despre un proiect în cadrul căruia îmi doresc să schimbăm aspectul zonei centrale, zonă care va avea şi o altă utilitate. Când spun zona centrală mă refer la parcul central şi zona Sigma. Prin acest contract vom avea: studii de teren (geotehnic, topografic), expertiza tehnică, studiu istoric, studiu de fezabilitate şi deviz general, documentaţiile tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/ acordurilor/ autorizaţiilor. La finalul acestei investiţii, ce ar urma să se realizeze cu fonduri europene, Sighişoara trebuie să aibă, printre altele, o piaţă urbană prin reabilitarea şi amenajarea zonei Sigma, alei pietonale, spaţiu recreativ şi cultural, iluminat arhitectural, regenerarea verde a parcului central şi extinderea sistemelor de supraveghere”, a scris primarul din Sighişoara, într-o postare pe Facebook.

În luna martie a acestui an, Municipiul Sighişoara a semnat un acord de parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Centru pentru realizarea unui proiect de sprijin la nivelul regiunii Centru.

Acordul de parteneriat vizează pregătirea de proiecte finanţate pentru perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură şi servicii publice de turism, infrastructură rutieră de interes judeţean, inclusiv variante ocolitoare şi drumuri de legătură. 

Articole recente

Aglomerație la vămile din vestul țării | Timpii de așteptare depășesc două ore

Pleacă românii să sărbătorească Ziua Națională

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate

Modernizat cu bani europeni, DJ 108P, care asigură o legătură rutieră rapidă între județele Satu Mare și Sălaj, a fost inaugurat astăzi

Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani.

Mai multe articole de același fel

Mihai Eminescu Trust lansează campania de incluziune socială ”In-clus. Ex-clus. Când o silabă schimbă destine.”

Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) prin proiectul său derulat în satul Archita, „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă”, lansează campania de incluziune socială „In-clus. Ex-clus. Când o silabă schimbă destine.” Aceasta se desfășoară în perioada 20 – 29 noiembrie 2023, pe paginile de social media ale Fundației