fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘUn bizon de la Zoo Târgu Mureș pleacă spre Parcul Naţional Shahdag...

Un bizon de la Zoo Târgu Mureș pleacă spre Parcul Naţional Shahdag din Azerbaidjan

Publicat în

spot_img
spot_img

Grădina Zoologică din Târgu Mureş participă la proiecte internaţionale de repopulare, iar un bizon a pornit către Parcul Naţional Shahdag din Azerbaidjan, transmite News.ro. Scopul programului este stabilirea unei populaţii viabile de bizoni europeni pe versanţii sudici ai Munţilor Caucazului.

”Ieri dimineaţă, o femelă bizon din Grădina Zoo, şi-a început călătoria spre Berlin, cu destinaţia finală Parcul Naţional Shahdag din Azerbaidjan, în Munţii Caucazului. Din Berlin, alături de bizoni proveniţi din multe alte grădini zoologice, va pleca spre Azerbaidjan”, anunţă, vineri seară, Grădina Zoologică din Târgu Mureş.

Reprezentanţii acesteia precizează că scopul programului internaţional la care Gradina Zoologică din Târgu Mureş participă este de stabilirea unei populaţii viabile de bizoni europeni pe versanţii sudici ai Munţilor Caucazului din estul Azerbaidjanului.

”Grădina Zoologică din Târgu Mureş nu va rămâne fără bizoni: unul va rămâne, iar lui i se va alătura în curând un nou companion, ca parte a programului de schimb de animale”, a mai anunţat instituţia.

Articole recente

Cod roşu de inundaţii, pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi Alba

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, specialiştii au instituit Codul roşu începând de vineri, de la  ora 10:30, până la miezul nopţii.

Final de „Toamnă japoneză” la Centrul Jutsu de la Universitatea Politehnica Timișoara

Centrul Jutsu al Universității Politehnica Timișoara își propune să dezvolte conexiuni cu instituții japoneze atât academice, cât și din industrie, pentru a crea noi oportunități pentru comunitatea academică UPT

EDITORIAL | România, maica unui neam răstignit de farisei și trădători

Ziua de 1 Decembrie este momentul în care toți românii sărbătoresc, care cum pot, Ziua Națională. E, însă, și ziua în care toate lichelele și toți prădătorii de neam și țară devin brusc “patrioți”.

Paradă cu 1000 de militari români, francezi și polonezi, la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Peste 1.000 de militari, inclusiv polonezi și francezi, pompieri, polițiști, studenți și elevi militari vor participa la parada militară care are loc vineri, de Ziua Națională, la Alba Iulia

Mai multe articole de același fel

Mihai Eminescu Trust lansează campania de incluziune socială ”In-clus. Ex-clus. Când o silabă schimbă destine.”

Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) prin proiectul său derulat în satul Archita, „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă”, lansează campania de incluziune socială „In-clus. Ex-clus. Când o silabă schimbă destine.” Aceasta se desfășoară în perioada 20 – 29 noiembrie 2023, pe paginile de social media ale Fundației