fbpx
-2.3 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEAHidrologii anunţă risc de viituri pentru râuri din şase judeţe, până sâmbătă...

Hidrologii anunţă risc de viituri pentru râuri din şase judeţe, până sâmbătă la ora 9:00

Publicat în

spot_img
spot_img

Hidrologii anunţă, joi, risc de viituri pentru râuri din şase judeţe, până sâmbătă la ora 9:00, dar şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

”Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru   următoarele 48 de ore, specialiştii I.N.H.G.A. au emis Cod galben pe râuri din Maramureş, Transilvania şi Crişana. Mai precis, acesta este în vigoare începând de vineri, 27 octombrie, ora 6:00, până sâmbătă dimineaţa, la ora 9:00”, anunţă, joi, INGHA, într+un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tisa (pe sectorul aferent staţiei hidrometrice Valea Vişeului – intrarea în ţară), Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru şi Arieş, în judeţele: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj şi Alba.

Potrivit INGHA, Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 27.10.2023 ora 09:00 – 27.10.2023 ora 24:00, pe unele râuri din judeţele: Maramureş, Cluj şi Bihor.

”Deoarece există riscul cresterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilenţă sporită în cazul desfaşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, au mai transmis specialiştii.

Articole recente

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate

Modernizat cu bani europeni, DJ 108P, care asigură o legătură rutieră rapidă între județele Satu Mare și Sălaj, a fost inaugurat astăzi

Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani.

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.

Premii pentru studenții timișoreni la cele mai importante concursuri de arhitectură

Finalul anului marchează pentru Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara (FAUT) nu doar succesul colectiv al găzduirii primei ediții a FAST- Festival for Architecture School of Tomorrow, dar și câteva foarte importante contribuții individuale venite din partea absolvenților școlii, laureați sau menționați în cadrul celor mai importante manifestări ale profesiei organizate în 2023.

Mai multe articole de același fel