fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIURâul Cibin a fost poluat cu un produs petrolier

Râul Cibin a fost poluat cu un produs petrolier

Publicat în

spot_img
spot_img

Apele Române anunţă, că s-a confirmat poluare cu produs petrolier pe râul Cibin, în Sibiu, iar echipa de intervenţie a izolat unda de poluare prin montarea a două sisteme de absorbţie a poluantului. Până în prezent nu s-a raportat mortalitate piscicolă în zonă.

”Marţi, 24 octombrie 2023, ora 16:30, colegii de la Apele Romane Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu au fost sesizaţi prin 112 în legătură cu o poluare cu produse petroliere a râului Cibin, însă sursa de poluare a fost confirmată abia astăzi în jurul orei 10.00, în urma unei noii inspecţii la faţa locului. Anterior, au fost efectuate mai multe controale în zonă, atât ieri, cât şi azi, timp de mai multe ore, în mai multe puncte”, a transmis, joi, Administraţia Naţională Apele Române.

Sursa citată a precizat că, după confirmarea poluării, Laboratorul de Calitate a Apei Sibiu, alături de echipa de inspectori, s-au deplasat împreună în zonele afectate.

”Specialiştii noştri de la laborator au luat probe de apă din trei puncte: în amonte, în aval de punctul de poluare şi a treia, direct la sursa de poluare. Formaţia de intervenţie de la Sibiu a izolat în acest moment unda de poluare prin montarea a două sisteme de absorbţie a poluantului. Din acest motiv, nu există riscul ca unda de poluare să ajungă în localităţile din aval de Sibiu. De altfel, în aval de Sibiu, pe râul Cibin, nu există nicio captare de apă în vederea potabilizării.

Până la această oră, nu s-a constatat mortalitate piscicolă”, a mai transmis sursa citată.

Reprezentanţii Apele Române anunţă că, în funcţie de rezultatele obţinute la analizele de laborator, se va stabili sursa exactă, cantitatea de poluant, precum şi sancţiunea contravenţională aplicată poluatorului.

”Totodată, se va ţine cont de faptul că acesta nu a anunţat poluarea şi i se va impune şi decontarea costurilor generate de operaţiunile de depoluare efectuate de către echipele noastre”, a mai transmis sursa citată.

Articole recente

EDITORIAL | România, maica unui neam răstignit de farisei și trădători

Ziua de 1 Decembrie este momentul în care toți românii sărbătoresc, care cum pot, Ziua Națională. E, însă, și ziua în care toate lichelele și toți prădătorii de neam și țară devin brusc “patrioți”.

Paradă cu 1000 de militari români, francezi și polonezi, la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Peste 1.000 de militari, inclusiv polonezi și francezi, pompieri, polițiști, studenți și elevi militari vor participa la parada militară care are loc vineri, de Ziua Națională, la Alba Iulia

A fost inaugurată noua expoziţie permanentă a Sălii Unirii din Alba Iulia

Sunt expuse majoritatea pieselor importante relaţionate cu actul Unirii din colecţiile muzeului.

Percheziţii la locuința lui Cătălin Cherecheş dar și la alte adrese, în dosarul fugii fostului primar din Baia Mare

Mai multe percheziţii au fost efectuate, joi, în municipiul Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş.

Mai multe articole de același fel

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

De la frigul din clase la căldura muzicii: Elevii de la Liceul de Artă din Sibiu învață iarna într-un frig cumplit

Liceul de Artă din Sibiu are nevoie de ajutor. El funcționează într-o clădire monument istoric ce aparține Bisericii Evanghelice. Pentru că nu e clădirea școlii, investițiile sunt aproape inexistente, motiv pentru care cei care au de suferit sunt elevii.