fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEDouă persoane din Cluj, arestate pentru trafic internaţional de droguri

Două persoane din Cluj, arestate pentru trafic internaţional de droguri

Publicat în

spot_img
spot_img

Două persoane au fost arestate, duminică, pentru trafic internaţional de droguri, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc.

„La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de trafic internaţional de droguri, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc şi mare risc. Astfel, cu privire la primul bănuit, din cercetări a reieşit că, în octombrie 2023, acesta ar fi introdus, fără drept, în ţară, din Spania, peste 400 de grame de canabis, destinate comercializării cu ocazia organizării unei petreceri tematice. De asemenea, la data de 28 octombrie a.c., bănuitul ar fi deţinut, în locuinţă, în scopul consumului propriu, aproximativ un gram de canabis”, se arată într-o informare trimisă, duminică, de IPJ Cluj.

Faţă de cel de-al doilea bănuit s-a reţinut că, în perioada ianuarie 2022- mai 2023, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, fără a deţine autorizaţie de la A.N.S.V.S.A., ar fi manipulat şi distribuit substanţe psihoactive, din clasa catinonelor, pentru sume cuprinse între 50 şi 500 de lei. Totodată, în perioada mai – octombrie 2023, în mod repetat, ar fi deţinut şi vândut diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal).

„Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Cluj, fiind descoperite şi ridicate peste 400 de grame de canabis (muguri), disimulate în interiorul unui corp de canapea, 2 pungi cu substanţă cristalină (3-CMC), comprimate de Diazepam, 4 telefoane mobile, un cântar de mare precizie, 3 dispozitive amovibile de stocarea datelor, 8.000 de lei şi mai multe ustensile folosite pentru consumul de droguri, toate cu urme de substanţă. Ieri, 28 octombrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea celor două persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc şi mare risc. În cursul zilei de astăzi, 29 octombrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română”, se mai arată în informarea IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Articole recente

Cod roşu de inundaţii, pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi Alba

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, specialiştii au instituit Codul roşu începând de vineri, de la  ora 10:30, până la miezul nopţii.

Final de „Toamnă japoneză” la Centrul Jutsu de la Universitatea Politehnica Timișoara

Centrul Jutsu al Universității Politehnica Timișoara își propune să dezvolte conexiuni cu instituții japoneze atât academice, cât și din industrie, pentru a crea noi oportunități pentru comunitatea academică UPT

EDITORIAL | România, maica unui neam răstignit de farisei și trădători

Ziua de 1 Decembrie este momentul în care toți românii sărbătoresc, care cum pot, Ziua Națională. E, însă, și ziua în care toate lichelele și toți prădătorii de neam și țară devin brusc “patrioți”.

Paradă cu 1000 de militari români, francezi și polonezi, la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Peste 1.000 de militari, inclusiv polonezi și francezi, pompieri, polițiști, studenți și elevi militari vor participa la parada militară care are loc vineri, de Ziua Națională, la Alba Iulia

Mai multe articole de același fel

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.