fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIECursurile şcolare în limba germană din România vor fi sprijinite de Germania...

Cursurile şcolare în limba germană din România vor fi sprijinite de Germania cu 1 milion de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft, au semnat, luni, un acord de finanţare pentru suma de 1 milion de euro. Cu această sumă, peste 900 de profesori şi educatori vor putea fi sprijiniţi prin granturi.

Anunţul a fost făcut de Ambasada Germaniei la Bucureşti, care a precizat că scopul este de a asigura o predare de înaltă calitate a limbii germane în România.

”În acest an, suntem din nou în măsură să creştem sprijinul nostru pentru predarea limbii germane în România. Sunt foarte încântat de acest lucru, deoarece proiectul aduce o contribuţie importantă la promovarea limbii germane, la minoritatea germană şi la înţelegerea reciprocă”, a declarat Ambasadorul Peer Gebauer, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, peste 22.000 de copii şi elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă.

”Prin acest proiect investim în următoarea generaţie şi o susţinem cu profesori şi educatori care se angajează personal pentru o educaţie excelentă. Prin măsuri de formare profesională şi manuale moderne, în România se poate oferi o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică. Avem în Fundaţia Saxonia un partener puternic, care se ocupă încă de la început de proiectul de susţinere a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România”, a mai declarat Peer Gebauer.

Articole recente

Aglomerație la vămile din vestul țării | Timpii de așteptare depășesc două ore

Pleacă românii să sărbătorească Ziua Națională

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate

Modernizat cu bani europeni, DJ 108P, care asigură o legătură rutieră rapidă între județele Satu Mare și Sălaj, a fost inaugurat astăzi

Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani.

Mai multe articole de același fel