fbpx
-3.3 C
Cluj-Napoca
AcasăINTERVIUEXCLUSIV | Cum sunt afectați copiii de celebritatea părinților? Interviu cu Nicolò...

EXCLUSIV | Cum sunt afectați copiii de celebritatea părinților? Interviu cu Nicolò Cutugno, fiul lui Toto Cutugno

Publicat în

spot_img
spot_img

Nicolò Cutugno, fiul celebrului cantaret italian Toto Cutugno, explică pentru cititorii Știrilor Transilvaniei cum este să crești “la umbra” unui tata atat de iubit de o lume întreagă..

Nicolò Cutugno s-a născut la Roma pe 16 decembrie 1989, este singurul copil al neuitatului Toto, avut în timpul unei aventuri extraconjugale. Cântărețul, deși foarte rezervat, nu a ascuns niciodată faptul că a avut un copil în afara căsătoriei cu iubita sa soție Carla. Doamna Carla, soția artistului din 1971, a aflat imediat despre escapada soțului ei și l-a convins să recunoască copilul. Cântărețul a vorbit în mai multe interviuri despre gestul nobil al soției sale: „am fost și sunt căsătorit cu Carla și îmi doream un copil. Și l-am avut pe acest fiu, Nico, de la Cristina. Carla ar fi putut să mă dea afară din casă, dar nu a făcut-o. Dimpotrivă, primul lucru pe care mi l-a spus a fost să-mi recunosc fiul și să-i dau numele de familie.”

El a fost întotdeauna descris de tatăl său drept „unul dintre acei mulți băieți italieni buni asupra cărora țara noastră ar trebui să se concentreze”. Rezervat ca și părintele său, băiatul nu are un profil de socializare, cel puțin nu cu numele său real.

Nico și Toto au avut o relație frumoasă după moartea sa, când Orchestra Italiană a decis să continue muzica lui Toto Cutugno a acceptat imediat această idee confirmând participarea lui la mai mult acord cu Carla, soția lui Toto (cu care are o relație foarte frumoasă) a decis să o autorizeze ca singura orchestră tribut autorizată de familia lui Toto Cutugno. Noi clujenii avem onoarea să-l vedem pentru prima dată în lume pe 20 noiembrie la Casa de Cultură din Studenți.

Celebrul sculptor român Constantin Brâncuși spunea că: „Sub umbra unui stejar nu poate creşte decât iarbă.” Cum a fost pentru tine creșterea “sub umbra” unuia dintre cei mai indragiti artiști ai lumii, marele cantaret Toto Cutugno: o binecuvantare sau o povara suplimentara?

V-aș spune amândurora, o binecuvântare pentru că am avut ocazia să trăiesc experiențe extraordinare și să văd locuri din lume pe care nu le-aș fi vizitat, o povară pentru că deși credeți că viața unui copil de părinți este întotdeauna ușoară, este nu chiar asa. E greu să realizezi că ești suficient și meriți ceea ce îți oferă viața.

Cu ocazia zilei tale de naștere, tatăl tău ți-a transmis, în anul 2018, o urare publică ce a rămas în mintea și inimile multor admiratori ai celebrului artist. El iti dorea atunci sa ai parte de: dragoste, respect, sinceritate, loialitate, generozitate, prietenii adevărate și multă, multă sănătate, lucruri ce numai un om înțelept poate sa le ureze copilului sau. Dacă ar fi sa faci apel la amintirile copilăriei sau ale adolescenței, care ar fi un moment din relația ta cu tatăl tău ce te-a marcat pentru întreaga viața și în care ai avut parte de manifestarea remercabilei lui înțelepciuni?

Sunt multe momente, dar dacă ar fi să aleg unul, ți-aș spune când în copilărie l-am urmat în turneele de vară și el și-ar croi momente pentru a fi cu mine și a-mi citi cărți. Îmi amintesc de acele momente de mare intimitate pe care și astăzi le port în mine.

Ce loc ocupă muzica în viața unui tânăr economist, fie el și fiul unui mare artist ca și Toto Cutugno?

Dar știi, am doar o diplomă de economist! Vreau să spun că am ales să studiez economie la universitate când aveam 18 ani și aveam idei neclare despre viitorul meu. De-a lungul timpului am descoperit cât de multă muzică face parte din ADN-ul meu și am început să scriu propriile mele melodii. Cântecul și jocul sunt lucrurile care mă fac absolut să mă simt mai bine

Ce te-a determinat sa te apuci de muzică? Dorinta de a fi celebru, ca tatăl tău sau mai degrabă dorința de a sprijini, prin celebritatea astfel dobandita, o cauza nobila și anume aceea de a păstra mereu vii în inimile publicului internațional cantecele tatălui tău?

Faima nu a fost niciodată în centrul vieții mele, ci mai degrabă dorința de a fi recunoscut, de a fi văzut. Acest lucru este valabil mai ales la o vârstă fragedă, în zilele noastre a face muzică este o nevoie de exprimare personală. Mă bucur când ceea ce scriu ajunge la inimile oamenilor.

Ce te aduce la Cluj-Napoca și când?

Sunt foarte fericit să mă întorc în România. Pe 20 noiembrie voi fi invitat în cadrul spectacolului care va avea loc în cinstea tatălui meu și voi cânta Sentiero, melodia pe care am scris-o pentru tatăl meu. Va fi o oportunitate minunată să-mi amintesc de cariera lui extraordinară și de dragostea pe care tatăl meu o avea pentru oameni.

Concert Omagiu Toto Cutugno cu participarea lui Niko Cutugno, fiul artistului

„L’Italiano Orchestra” Omagiu lui Toto Cutugno, singurul tribut oficial recunoscut celui mai faimos și cunoscut artist italian, spectacol omagiu marelui artist care a scris istoria muzicii italiene – cu participarea Niko Cutugno fiul lui Toto Cutugno si el un artist desavarsit care pregateste o frumoasa surpriza publicului clujean.  Concert Omagiu Toto Cutugno

Concertul va prezenta cele mai mari hituri ale lui Toto Cutugno interpretate de o trupa formată din muzicieni profesionisti din Italia care au colaborat cu marele Toto – L’Italiano Orchestra. De altfel, in cele 2 ore de spectacol vor fi si momente in care anecdote si situatii care nu sunt cunoscut la care a participat Toto!

Particularitatea este că vocea trupei, muzicianul care a avut privilegiul de a colabora și susține concerte cu Toto, are un timbru vocal foarte asemănător și îi va determina pe spectatori să retrăiască senzațiile de a fi alături de Toto pe scenă. Un spectacol unic realizat pentru a retrai impreuna momente de magie – magia muzicii lui Toto Cutugno!

Pentru toti fanii lui Toto Cutugno organizam acest concert, dorim ca muzica lui sa ramana pentru totdeauna vie in inimile voastre.

L’Italiano Orchestra a decis sa dedice in mare parte viitoarele sale spectacole marelui artist, cel cu  care de-a lungul timpului s-a intalnit in diferite concerte, avand onorea de a imparti scena impreuna.

Am pregatit un spectacol plin de muzica si amintiri povestite cu mandrie, drag si emotie de cei din L’Italiano Orchestra.

Toto Cutugno a arătat de nenumărate ori cât de mult iubește România, motiv pentru care dorim sa onoram aici muzica lui.

Alaturi de L’Italiano Orchestra se vor alatura doi artisti italiani indragostiti de Romania care au decis sa traiasca in aceasta minunata tara si cu talentul lor sa faca cunoscuta muzica italiana: Carmine del Duca (Rol’It) si Corrado Puliati.

Va asteptam pe toti ! Toto de acolo de sus ne va canta prin vocile artistilor de pe scena!

MiraShow Info: 0757643978   

Concert Omagiu Toto Cutugno

Locatia: Casa de Cultura a Studentilor Cluj

Data: 20 noiembrie 2023, ora 20:00

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-cluj-napoca-omagiu-toto-cutugno-89258/

Articole recente

Liga Studenților din Timișoara vă invită la o seară autentică de colinde tradiționale românești

Va fi un eveniment organizat sub forma unei scenete, în care se vor îngâna timpul și lumea și la care Liga Studenților din Timișoara vă invită pentru a vă transmite că împodobirea sufletului este mai importantă decât cea a caselor.

UBB conduce proiectul prin care vor fi digitalizate cele mai vechi scrieri despre Sighișoara

Cele mai vechi scrieri existente în Biblioteca Documentară a Muzeului de Istorie din Sighişoara, dar şi în alte arhive şi biblioteci din ţară referitoare la acest burg urmează să fie scanate pentru a fi accesate online, în cadrul unui proiect coordonat de Centrul de Diplomatică şi Paleografie Documentară Medievală TRANS.SCRIPT al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Editura „Victor Babeş” – 15 ani de activitate

În anul 2023, Editura „Victor Babeş” a publicat circa 60 de volume, adunând un număr de peste 550 lucrări în cei 15 ani de activitate.

Lansare de carte | „Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara și Editura „Victor Babeş” anunță lansarea volumului intitulat „ Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”, semnat de prof. univ. emerit dr. Sabin Ionel.

Mai multe articole de același fel

INTERVIU | Dr. REMUS NICA, CHIRURG ȘI VIOLONIST: “FĂRĂ A NE REUMPLE REZERVOARELE DE EMPATIE CU APEL LA MUZICĂ, ARTE FRUMOASE SAU CREDINȚă, NU...

Dr. Remus Nica este specializat în chirurgia oncologică, un domeniu în care operează de mulți ani, cu foarte mare succes. Membru al Societății Americane de Chirurgie a Cancerului de Sân și al Societății Române de Chirurgie, dr. Remus Nica prezintă o notă aparte în peisajul medicinei românești, fiind și violonist în Orchestra Mondială a Medicilor, precum și în Orchestra Națională a Medicilor.

INTERVIU | Dr. ing. Florin Gheorghe Iliescu, expert pentru infrastructura de apă: “Ne salvăm planeta numai educându-ne copiii!”

Apa potabilă și permanența de care ne bucurăm astăzi, majoritatea dintre noi, în apartamentele sau casele noastre, pare a fi o banalitate. Ei bine, nu este chiar așa! Expertul pentru infrastructura de apă, Dr. ing. Florin Ghe. Iliescu a avut amabilitatea să răspundă pentru Știrile Transilvaniei unor întrebări legate de subiectul potențialei crize a apei potabile, dar și despre importanța educației în protecția apei în particular și a mediului înconjurător în general.