fbpx
-2.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUCrăciunul e aproape | La Sibiu s-a montat bradul artificial în Piaţa...

Crăciunul e aproape | La Sibiu s-a montat bradul artificial în Piaţa Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Muncitorii au început, luni, montarea bradului artificial în Piaţa Mare din centrul municipiului Sibiu, acest brad fiind unul cumpărat cu peste 600.000 de lei în anul 2019, de către Primărie, iar de atunci este pus în fiecare an la Târgul de Crăciun.

Bradul artificial din centrul Sibiului măsoară 24 de metri înălţime şi este alcătuit din 2.400 de crenguţe artificiale, împodobite cu peste 5.000 de globuri şi ghirlande luminoase şi o stea în vârf.

Primăria a decis, în 2018, să înlocuiască bradul natural din centrul Sibiului cu unul artificial, când o companie locală a donat oraşului un brad din aluminiu şi instalaţii luminoase, despre care municipalitatea spunea atunci că este „reinterpretat în ton cu vremurile”. Acest brad artificial a stat în 2018 în centrul Târgului de Crăciun din Piaţa Mare, după care a fost mutat în Piaţa Mică, tot din centrul Sibiului.

Şi în acest an, sibienii şi turiştii vor putea vedea acest brad artificial, donat de o firmă, în Piaţa Mică din Sibiu.

Târgul de Crăciun începe la Sibiu în 17 noiembrie. Noutatea acestui an este că acest târg va avea loc nu doar în Piaţa Mare, ci şi în curtea Palatului Brukenthal, aflată în vecinătate.

Articole recente

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate

Modernizat cu bani europeni, DJ 108P, care asigură o legătură rutieră rapidă între județele Satu Mare și Sălaj, a fost inaugurat astăzi

Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani.

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.

Premii pentru studenții timișoreni la cele mai importante concursuri de arhitectură

Finalul anului marchează pentru Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara (FAUT) nu doar succesul colectiv al găzduirii primei ediții a FAST- Festival for Architecture School of Tomorrow, dar și câteva foarte importante contribuții individuale venite din partea absolvenților școlii, laureați sau menționați în cadrul celor mai importante manifestări ale profesiei organizate în 2023.

Mai multe articole de același fel

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

De la frigul din clase la căldura muzicii: Elevii de la Liceul de Artă din Sibiu învață iarna într-un frig cumplit

Liceul de Artă din Sibiu are nevoie de ajutor. El funcționează într-o clădire monument istoric ce aparține Bisericii Evanghelice. Pentru că nu e clădirea școlii, investițiile sunt aproape inexistente, motiv pentru care cei care au de suferit sunt elevii.