fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTȚara noastră întâlnește Serbia în BJKC

Țara noastră întâlnește Serbia în BJKC

Publicat în

spot_img
spot_img

Țara noastră întâlnește Serbia în cadrul Billie Jean King Cup, iar echipa câștigătoare va evolua în calificările pentru turneul final al competiţiei.

Pentru disputa cu tenismenele din țara vecină au fost convocate Jaqueline Cristian (97 WTA la simplu şi 240 la dublu), Gabriela Ruse (127 WTA la simplu şi 37 la dublu), Irina Bara (190 WTA la simplu şi 130 la dublu), Anca Todoni (259 WTA la simplu şi 858 la dublu) şi Monica Niculescu (933 WTA la simplu şi 41 la dublu).

Din echipa Serbiei fac parte Natalija Stevanovic (185 WTA), Lola Radivojevic (275 WTA), Mia Ristic (328 WTA), Aleksandra Krunic (685 WTA) și Katarina Kozarov (302 WTA).

Meciurile se vor desfășura la Kraljevo, în Serbia, după următorul program:

  • Vineri 10 noiembrie, cu începere de la ora 15:

Gabriela Ruse – Mia Ristic

Jaqueline Cristian – Aleksandra Krunic

  • Sâmbătă, 11 noiembrie, cu începere de la ora 12:

Jaqueline Cristian – Mia Ristic

Gabriela Ruse – Aleksandra Krunic

Bara, Niculescu – Kozarov, Stevanovic

Meciurile vor putea fi urmărite pe canalele Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

România și Serbia s-au mai înfruntat de trei ori până acum, scorul fiind favorabil țării vecine care s-a impus în 2007 și 2008, în vreme ce tricolorele au câștigat în 2014, la București, 4-1.

Billie Jean King este o fostă jucătoare de tenis, care s-a aflat pe primul loc în clasamentul WTA. Ea a câștigat 39 de titluri de Grand Slam, dintre care 12 la simplu, 16 la dublu feminin și 11 la dublu mixt. King și-a adjudecat prima ediție a Turneului Campioanelor și a reprezentat adesea Statele Unite ale Americii în Cupa Federației și  la Cupa Wightman. Timp de trei ani, ea a fost căpitan al echipei Statelor Unite ale Americii în Fed Cup.

Articole recente

Cod roşu de inundaţii, pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi Alba

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, specialiştii au instituit Codul roşu începând de vineri, de la  ora 10:30, până la miezul nopţii.

Final de „Toamnă japoneză” la Centrul Jutsu de la Universitatea Politehnica Timișoara

Centrul Jutsu al Universității Politehnica Timișoara își propune să dezvolte conexiuni cu instituții japoneze atât academice, cât și din industrie, pentru a crea noi oportunități pentru comunitatea academică UPT

EDITORIAL | România, maica unui neam răstignit de farisei și trădători

Ziua de 1 Decembrie este momentul în care toți românii sărbătoresc, care cum pot, Ziua Națională. E, însă, și ziua în care toate lichelele și toți prădătorii de neam și țară devin brusc “patrioți”.

Paradă cu 1000 de militari români, francezi și polonezi, la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Peste 1.000 de militari, inclusiv polonezi și francezi, pompieri, polițiști, studenți și elevi militari vor participa la parada militară care are loc vineri, de Ziua Națională, la Alba Iulia

Mai multe articole de același fel

Sâmbătă, ora 21:45 Israel – România. Un meci care ne poate duce la Euro

Naționala de fotbal a României va întâlni sâmbătă, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, în deplasare, selecționata Israelului, meci contând pentru grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024.

Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia), vicecampion mondial la Powerlifting

Andrei Irimie, sportivul pregătit de antrenorul Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting, a obținut o performanță extraordinară la Campionatul Mondial ce se desfășoară în aceste zile în Lituania, la Druskininkai.