fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTAndrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia), vicecampion mondial la Powerlifting

Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia), vicecampion mondial la Powerlifting

Publicat în

spot_img
spot_img

Andrei Irimie, sportivul pregătit de antrenorul Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting, a obținut o performanță extraordinară la Campionatul Mondial ce se desfășoară în aceste zile în Lituania, la Druskininkai.

Miercuri, 15 noiembrie, el a câștigat medalia de argint la proba ”împins din culcat”, reușind să ridice impresionanta greutate de 267,5 de kilograme. Cu doar 2,5 kilograme diferență față de medalia de aur, Andrei Irimie a demonstrat că este unul dintre cei mai puternici sportivi din lume!

Sportivul albaiulian a concurat la categoria de greutate de 83 de kilograme. Performanța sa remarcabilă nu este una singulară, ci face parte dintr-o serie de succese obținute de Andrei Irimie la Campionatele Mondiale de seniori.

Pentru a treia ediție consecutivă, el aduce medalii pentru România și pentru echipa CS Unirea Alba Iulia (în 2021 a obținut medalia de bronz, iar în 2022 medalia de aur).

Antrenorul Ovidiu Pănăzan a transmis un mesaj de mulțumire și bucurie în urma acestei reușite: „Sunt extrem de mulțumit de rezultat și fericit pentru că este a treia ediție consecutivă de campionat mondial de seniori la care Andrei Irimie reușește să aducă medalii pentru România și CS Unirea Alba Iulia, la SENIORI! Mă bucur că am reușit, cu sprijinul instituțional al CS Unirea Alba Iulia, Primăriei Municipiului Alba Iulia și Consiliului Județean Alba, să aducem rezultatele promise și să ne încadrăm în cele mai înalte standarde posibile de cost/rezultat/eficiență. Mulțumiri pentru sprijin CS Unirea Alba Iulia, director Daniela Moșneag, Primăriei Alba Iulia, primar Gabriel Pleșa, Consiliului Județean Alba, președinte Ion Dumitrel”.

La acest Campionat Mondial au participat sportivi din peste 30 de țări de pe 5 continente, ceea ce subliniază nivelul ridicat al competiției. În plus, din lotul CS Unirea Alba Iulia face parte și Ordean Daniel, care va concura în cadrul categoriei de greutate +120 kg, pe data de 18 noiembrie.

Performanța lui Andrei Irimie demonstrează talentul și dedicarea sa în acest sport extrem de solicitant. România poate fi mândră de astfel de sportivi care aduc onoare țării noastre în competițiile internaționale. Felicitări lui Andrei Irimie și antrenorului Ovidiu Pănăzan pentru această realizare deosebită!

Articole recente

Percheziţii la locuința lui Cătălin Cherecheş dar și la alte adrese, în dosarul fugii fostului primar din Baia Mare

Mai multe percheziţii au fost efectuate, joi, în municipiul Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş.

Pământul va pluti pe Bega | Lights On revine în Timişoara cu instalaţia Floating Earth

Impresionanta instalaţie Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram, va fi expusă în perioada 1-10 decembrie pe râul Bega, în zona Parcului Alpinet.

Aglomerație la vămile din vestul țării | Timpii de așteptare depășesc două ore

Pleacă românii să sărbătorească Ziua Națională

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.

Mai multe articole de același fel

Episcopul Emilian Birdaș, omagiat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba. A contribuit semnificativ la reînființarea în anul 1975 a Episcopiei Ortodoxe de Alba...

În acest context, joi, 23 noiembrie 2023, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cele două instituții organizatoare ale acestui proiect, îl vor omagia pe episcopul Emilian Birdaș, cel care a contribuit semnificativ la reînființarea în anul 1975 a Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia.