fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘAngajații singurului producător de antene 3G/4G/5G din Europa declanșează conflictul colectiv de...

Angajații singurului producător de antene 3G/4G/5G din Europa declanșează conflictul colectiv de muncă și sesisează ITM Timiș

Publicat în

spot_img
spot_img

Alianța Sindicatelor din Tehnologia Informației și Comunicațiilor (ANTIC), membră a Blocul Național Sindical, împreuna cu afiliatul său Sindicatul Liber ProducțieTimișoara Ericsson, informează că, începând de astăzi, 27 noiembrie 2023, a declanșat conflictul colectiv de muncă și solicită ITM Timiș CONCILIEREA CONFLICTULUI COLECTIV DE MUNCA DECLANȘAT LA NIVELUL UNITĂȚII ANGAJATORULUI ERICSSON ANTENNA TECHNOLOGY ROMÂNIA S.R.L TIMISOARA.

Cea mai importantă solicitare adresată conducerii este acordarea unei măriri salariale de 500 de lei net, care, in opinia angajaților, ar putea acoperi inflația din ultimul an.

Până în prezent, nu s-a realizat nicio analiză referitoare la câți bani au pierdut angajații prin neindexarea salariilor la nivelul ratei inflației din 2020 și până în prezent –  de când Ericsson a preluat unitatea din Timișoara. Există o mare diferență între creșterea salariului minim pe economie (la nivel net, peste 700 de lei) și stagnarea salariilor lucratorilor din ERICSSON ANTENNA TECHNOLOGY ROMÂNIA S.R.L TIMISOARA

”Având în vedere cifra de afaceri a companiei, de 565.697.250 lei (peste 130.000.000 euro) la nivelul anului 2022, și de faptul ca aceasta este realizată de către angajați, este mai mult decât evident ca lucrătorii nu sunt răsplătiți la adevărata lor valoare pentru munca depusă, fiind încurajată salarizarea precară.”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

O altă solicitare a Alianței Sindicatelor din Tehnologia Informației și Comunicațiilor (ANTIC) vizează plata a 10 salarii compensatorii în caz de concediere colectivă. Această solicitare a fost condiționată de mărirea programului de lucru: de la 8 ore cu pauză inclusă, la 8 ore și plus 30 de minute pauză, dar și cu reducerea numarului de salarii compensatorii de la 10 la 6 ca număr. Aceste condiționări nu au fost acceptate de lucratori deoarece, în prezent, se lucrează:

  • în condiții riscante
  • sub influența undelor electromagnetice, atunci când se ridică și se testează antenele de telecomunicații 2G, 3G, 4G, 5G,
  • la bandă cu flux continuu
  • cu cositor, care este toxic.

”Majoritatea companiilor își asumă pe proprie răspundere condițiile de lucru din  zona de producție, încadrându-se în condiții normale de lucru, semnând un document în acest sens. Acest înscris ar trebui să aibă corespondență în realitate și nu doar să figureze la dosar, pur si simplu, printre alte hârti, în eventualitatea unui control al ITM. Revendicările noastre sunt totalizate în 15 puncte, dar cele mai importante sunt cele care au o componență financiară, acestea fiind printre cele mai presante probleme ale lucrătorilor din cadrul Ericsson.”, spune Cristiana Matei, președintele ANTIC

Alianța Sindicatelor din Tehnologia Informației și Comunicațiilor (ANTIC) , afiliată la Blocului Național Sindical, este o federație repezentativă în sectorul de negociere colectivă din telecomunicații, cu sindicate afiliate din domeniile: IT, Call-Center, activități de productie în domeniul telecomunicațiilor,magazine specializate de comunicații electronice, etc.  

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.