fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂ“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația tribul artistic, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, invită publicul, joi, 30 noiembrie, la spectacolul “Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski.

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

În perioada 26-30 noiembrie, “Povestea soldatului” poate fi audiată în cinci localități din țară, oferind o incursiune fascinantă într-o lume de basm, care reflectă însă realitatea vremurilor în care trăim. Pe scenele din Dumbrăvița, Faber, Reșița, Arad și Sibiu urcă Violeta Oșorhean (vioara I), Andrei Văleanu (clarinet), Radu Țaga (fagot), Andrei Candrianu (trompetă), Bogdan Dijmărescu (trombon), Szekeres Ferencz (percuție), Sánta Csaba (contrabas) sub bagheta dirijorului Zaharia Radu, alături de naratorul Boris Gaza.

Spectacolul de la Sibiu va avea loc joi, 30 noiembrie, ora 19.00, în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii sau pe www.iabilet.ro, la prețul de 30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Turneul „Povestea soldatului” este implementat de Asociația tribul artistic și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe:

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

Salvamontist mort într-o avalanşă la Bâlea Lac, după ce a fost aruncat peste stânci

Salvamontistul care a decedat se afla în timpul liber și a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni. Decesul a survenit în urma impactului cu nişte stânci peste care a fost aruncat de avalanşă.