fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARASebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, luni seară, o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC, transmite News.ro.

”De-a lungul anilor, Valea Jiului a fost inima energiei pentru România, un loc unde tradiţia şi munca grea au modelat istoria şi comunitatea. În vizitele mele la Livezeni, Vulcan, Lupeni, Lonea şi Paroşeni, am simţit mândria şi spiritul oamenilor de aici, dar şi nevoia urgentă de schimbare şi speranţă pentru viitor”, a scris, luni seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei anunţă un nou capitol în această poveste.

”Am semnat un Memorandum de Înţelegere cu American Biocarbon Delaware LLC, marcând astfel începutul unei ere noi pentru Valea Jiului – una a energiei verzi şi a sustenabilităţii. Prin acest memorandum strategic româno-american, la care a participat şi Adjunctul Ambasadei SUA în Bucureşti, Michael L. Dickerson, ne angajăm să revitalizăm Valea Jiului în procesul de tranziţie justă, onorând tradiţia şi istoria acestei regiuni, în timp ce ne îndreptăm spre un viitor mai curat şi mai sigur”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, ”înlocuirea treptată şi sigură a cărbunelui cu combustibil biocarbon este un pas major în transformarea energetică a României”.

”O investiţie de aproximativ 400 de milioane de euro şi utilizarea reziduurilor agricole româneşti pentru producţia de biocarbon reflectă viziunea noastră pentru o tranziţie energetică echitabilă şi sustenabilă. Acesta este angajamentul nostru pentru Valea Jiului şi pentru viitorul României: să reducem emisiile de carbon, să transformăm centrala de la Paroşeni într-o unitate 100% regenerabilă şi să protejăm mediul, fără a compromite sectorul forestier”, a mai transmis ministrul.

sursa: News.ro

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel